Прочитај ми чланак

СКУП ПОДРШКЕ РУСКОЈ ИНТЕРВЕНЦИЈИ У СИРИЈИ

0

sirijska podrska rusiji

Недавно руско директно војно укључивање у борбу против тероризма у Сирији убрзало је успехе Сиријске армије на терену, а губици које руска авијација свакодневно наноси терористима уздрмали су темеље Исламске државе, најопасније терористичке организације у овом региону.

Од почетка кризе Русија је имала јасан став да успостављање мира има предност у односу на политичке промене у Сирији и да пре било каквих политичких реформи и преговора морају бити потучене терористичке организације које угрожавају регионалну стабилност. Руски став преточен је недавно у дејства на терену која су нанела терористима веће губитке него вишемесечна ваздушна кампања предвођена Сједињеним Америчким Државама.

Поврх свега руска интервенција повратила је наду многих Сиријаца да ће мир у њиховој земљи бити успостављен. Убрзани слом Исламске државе потпомогнут руским ваздушним нападима враћа наду да ће бити враћена стабилност у читавом региону, да ће разорена земља кренути путем опоравка као и да ће се разрешити огромна избегличка криза која прети да угрози стабилност и многих европских држава.

Сиријски студенти у Београду због овога су се одлучили да одрже СКУП ЗАХВАЛНОСТИ РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ ЗБОГ ПОДРШКЕ СИРИЈСКОЈ АРАПСКОЈ РЕПУБЛИЦИ који ће бити одржан ИСПРЕД АМБАСАДЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ у Београду, у недељу са почетком у 11 часова и 30 минута. Амбасада Руске Федерације налази се у Делиградској улици на Врачару.

Позивамо све који подржавају отпор сиријског народа терористичкој агресији и руску политику у овој кризи без обзира на политичка опредељења и страначку припадност да подрже и присуствују овом скупу захвалности Руској Федерацији.

(Србин.инфо)