Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ ИСПРЕД ЦРНОГОРСКЕ АМБАСАДЕ У БЕОГРАДУ: Стоп погрому Срба у Црној Гори!

0

Асоцијација српских интернет медија позвала је све слободољубиве грађане Србије и осталих српских земаља да протестом, у суботу, 18. фебруара у 12 сати подигну глас и стану у одбрану српског народа у Црној Гори.

Они су навели да Мило Ђукановић, као модерни Павелић, наставља са геноцидном политиком и да је Црна Гора у последњој фази фашизације и увођења диктатуре, у којој је угрожено право на постојање српског народа, право на слободу говора и слободу медија. Из Асоцијације су стога позвали грађане на протест испред амбасаде Црне Горе у Београду.

5

Саопштење преносимо у цјелости:

Поводом најновијих хапшења, застрашивања и прогона којима су изложени представници српског народа у Црној Гори ,“Асоцијација српских интернет медија“ (@sim) доноси следеће саопштење:

Позивамо све слободољубиве грађане Београда и Србије као и свих српских земаља на протест који ће се одржати у суботу 18.02.2016 године у 12 часова, испред амбасаде Црне Горе у Београду.

Сваким даном је све очигледније да Мило Ђукановић као модерни Анте Павелић наставља са геноцидном политиком према свему што је српско. Поред отворене политике затирања историјског, културног и духовног идентитета Црне Горе која траје у континуитету од осамостављења Црне горе. Наиме, Мило Ђукановић је отворио пандорину кутију хапшења опозиционих активиста, а потврђено је да је у завршним припремама и хапшење лидера Демократског фронта – Андрије Мандића и Милана Кнежевића.

6

Такође се прети и хапшењем уредника и власника преосталих слободних медија.

Најављује се и завршни обрачун са Српском Православном Црквом у Црној Гори. Очигледно је да се Мило методама комунистичког диктатора у пуном капацитету придружује рушитељима ловћенске капеле и наставља да се обрушава на све оне који се усуде да сведоче истину о његовом криминалном нарко режиму.

Дакле, после покрадених избора и фабриковања афере „државни удар“, присуствујемо завршној фази фашизације и увођења диктатуре у ЦГ под диригентском палицом НАТО пакта. Све то нам јасно и недвосмислено говори да Црна Гора врло брзо може бити увучена у грађански рат.

Наиме, синхронизовано са Хашимом Тачијем, Бакиром Изетбеговићем и повампиреним усташама, Мило Ђукановић се својски труди да уз помоћ својих западних ментора потпали балканско буре барута како би оправдао увођење Црне Горе у НАТО и како бипродужио окупацију и несрећу балканских народа.

Дужност свих нас, без обзира на партијску или било коју другу сврстаност, је да подигнемо глас и станемо у одбрану елементарних права српског народа у Црној Гори. Оваквим развојем догађаја, хапшењима и претњама највишим опозиционим првацима и представницима независних медија у Црној Гори, угрожено је право на постојање српског народа као и права на слободу говора и слободу медија.

Зато позивамо да се у што већем броју окупимо испред амбасаде Црне Горе у Београду у суботу 18. фебруара и искажемо свој протест.