Прочитај ми чланак

Протест „1 од 5 милиона“ у знаку годишњице, узбуњивача и повученог НИН-а

0

Поводом годишњице непрекидног трајања народног и грађанског протеста "1 од 5 милиона", који је започет у новембру 2018. године због пребијања Борка Стефановића у Крушевцу, присталице, народни посланици и лидер српског покрета Двери након окупљања испред Скупштине Србије стигли су испред РТС-а.

Блокада сва три улаза РТС, коју су припадници покрета Двери почели касно послеподне, завршена је јер су чланови овог покрета добили позив од организатора протеста „Један од пет милиона“, који је у току, да им се придруже у шетњи до владе Србије.

То је саопштио лидер Двери Бошко Обрадовић који је закључао катанцем технички улаз РТС и кључеве понео са собом.

„Ово је последње упозорење. РТС непозивањем организатора протеста у свој програм крши Устав“, рекао је Обрадовић и додао да тиме не испуњавају совју функцију Јавног сервиса.

Организатори протеста „Један од пет милиона“ су са камиона прочитали захтеве Двери уз паролу „Сви као један против диктатуре“.

Демонстранти носе пароле „Слобода за Александра (Обрадовића)“, „Нема среће без слободе ни слободе без правде“ и Бојкот. И ови протести су праћени звуцима добоша и пиштаљки а на месту протеста колпортери продају недељник НИН са насловном страницом која је накнадно повучена а на којој је фотографија снајперске пушке на сајамском штанду и Александра Вучића поред ње.

„Прошло је годину дана од једне разбијене главе, годину дана од прве побуне која је покренула маратон револуција и побуна против диктаторског режима. За тих годину дана показали смо истрајност, показали смо да ништа не може да нас заустави и одврати од идеје да променимо извитоперен систем“, саопштили су раније организатори протеста.

За сада је мирно, нико не може да уђе и да изађе  и једино Србин.инфо као медијска кућа преноси уживо.

Лидер Двери је у име окупљених прогласио блокаду РТС-а у наредна два сата тражећи да у „Дневнику 2“ гостује Борко Стефановић, који је брутално претучен пре годину дана.

Такође Бошко Обрадовић тражи да се у року од 24 часа на РТС-у организује емисија о актуелним аферама које потресају Србију и које се прикривају.

Двери су блокирале све улазе у зграду РТС и траже хитан састанак са уредницима Информативног програма. Тим поводом су издали следеће саопштење:

„Као народни посланици и носиоци јавних овлашћења који говоре у име грађана Србије који су их бирали, nа годишњицу од почетка протеста „Стоп крвавим кошуљама“ у Крушевцу и почетка каснијих протеста „1 од 5 милиона“ у више од 100 градова и општина Србије, због вишегодишњег кршења Устава Србије и свих медијских закона од стране РТС, проглашавамо блокаду сва три улаза у зграду РТС на два сата, до централне информативне емисије „Дневника 2“, и тражимо хитан састанак са главним и одговорним уредником информативног програма РТС или дежурним уредником, испостављајући следеће захтеве:

– Да вечерас у Дневнику 2 РТС-а гостују Борко Стефановић, један од лидера опозиције који је брутално претучен у Крушевцу пре годину дана, као и организатори протеста „1 од 5 милиона“ који нити једном нису гостовали у бројним информативним емисијама РТС за ових годину дана;

– Да се након „Дневника 2“ вечерас или наредних дана обезбеди посебна емисија у којој би учествовао народни посланик и председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, као и друге колеге народни посланици из опозиције који су у претходним недељама јавно говорили на тему криминалних и коруптивних афера у врху власти, што је РТС прећутао.

Изражавајући бригу о општој безбедности и будућности грађана која је угрожена у светлу све већег броја крупних нерешених афера у које је огрезла актуелна власт, сматрамо да као народни посланици и носиоци народне воље имамо не само право него и обавезу да се обратимо јавности преко јавног медијског сервиса кога сви плаћамо.

Ово је блокада упозорења у наредна два сата и за то време очекујемо састанак са надлежнима у РТС и хитно решавање ових наших више него оправданих захтева.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!