Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ „1 ОД 5 МИЛИОНА“у УЖИЦУ: „Уа, бандо“ и „Готов је“ орило се градом

0

„Уа, бандо“, „Уа, лопови“, „Готов је“, узвикивали су учесници 15. ужичког протеста „1 од 5 милиона“, који је одржан вечерас испред локалне скупштине.

Историчар Чедомир Антић и народни посланик Константин Самофалов су говорили пред око 200 Ужичана и поручили да ће „грађани победити Александра Вучића и његов режим истином, инатом и на демократским изборима“.

Називајући ужичког градоначелника Тихомира Петковића (СНС) „страначким прелетечем и бруком“ и да је у граду „направио споменик од 400.000 евра“ (Споменик победи Србије у Великом рату), Самофалов је додао да у Ужицу за седам година није отворена ниједна фабрика, да нико не може да се запосли без чланске карте СНС, те да ће и њега и Вучића грађани отерати у прошлост.

„Обећавали су борбу против криминала, а 2012. године су амнестирали 4.000 окорелих криминалаца који сада поново врше кривична дела. Истребљују се нарко-кланови у сред Београда. Направили су Сицилију од главног града“, рекао је Самофалов, подсетивши и на аферу са оцем министра полиције Небојше Стефановића, кога је, уз Синишу Малог, назвао „лажним доктором наука“, Весића „хулиганом“, а Вулина „лажним војником и дезертером“.

„Немамо право да се предајамо и да дозволимо да њихови милиони на тајним рачунима у иностранству победе нашу будућност“, истакао је Самофалов и проучио грађаним да се не плаше.

„Једини који се данас у Србији плаше су Александар Вучић и његова братија. Плаше се за своје паре. Време је да им задамо коначни ударац и пашће. Више никада Вучић неће да се дигне и вратиће се свом тутору Шешељу, који га је створио. Готов си Алексндре Вучићу! Ти то знаш и време је да вратиш Србију њеним грађанима“, узвикнуо је Самофалов.

Питајући окупљене да ли желе да „све од света што им виде деца буде оно да их возе аутобусима и да им дневница буде сендвич, да им зетови личе на Ану Брнабић, а снаје на Драгана Палму“, Чедомир Антић је узвикнуо „Доле Вучићева Србија, Доле Вучићев режим“, питају

и се „зашто Вучић крије своје црне намере са Косовом и Метохијом и регионалну политику“.

„Наше краљеве и кнежеве су обарале скупштине. Какава је ово скупштина која дрхти пред тим генијем из Шипурића“, рекао је Антић и додао да, поред обећаног благостања, Србија има мањи кумулатвни привредни раст од свих суседних земаља, да су пензије ниже него 2012., а плате једва да су веће, док су трошкови, како је рекао, за 720 евра већи, него 2012. године.

Оценивши да су уништени и медији, он је казао да „Политику воде нестручни, острашћени и покварени“, а говорећи о РТС је рекао да би „у Јапану неки директор као Драган Бујошевић одавно извршио харакири“, називајући ту медијску кућу „ТВ Алцхајмер и да личи на телевизију Краљевине Оман“.

„Какав је то човек који се ослонио на Драгана Ј. Вучићевића и Жељка Митровића? То није човек, то је политичка карикатура и морална наказа. То је Александар Вучић“, поручио је Антић и додао да грађани траже демократске изборе.

„Мислио сам да ће са Слободаном Милошевићем отићи човек коме је Србија терапија. Погрешио сам и нећемо више људе којима је Србија терапија! Хоћемо људе који ће бити слуге Србији“, поручио је Антић.

Након протеста, грађани су прошетали центром града.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!