Прочитај ми чланак

Протест „1 од 5 милиона“ пружио подршку блокади Ректората

0

Протест "Један од пет милиона" почео је вечерас испред Филозофског факултета у Београду, а како су организатори навели, протест је посвећен борби за част Универзитета у Београду.

Они су истакли да се борба за част УБ води од прошлог петка, од када траје блокада Ректората, коју су организовали активисти Удружења „Један од пет милиона“.

„Студенти су прошлог петка отпочели блокаду Ректората, од тада се тамо води борба не само за част Универзитета већ и свих грађана Србије који се боре за очување слободе и демократије као и институција у Србији“, навели су.

Окупљени носе транспаренте „Вучић никада неће дозволити слободне и фер изборе. Бојкот“ и „Пробуди се, Србијо, држава ради а не звоце Вучића“.

Активисткиња покрета „Један од пет милиона“ и учесница блокаде зграде ректората Београдског универзитета, Мила Јовановић, изјавила је да су многи великани потекли са овог универзитета, да ће још многи потећи и да је ово борба управо за њихове дипломе.

„Боримо се за све који су стекли своје дипломе, лопови не смеју да баце сенку на њих“, рекла је она.

Она је додала да се не осећа безбедно од петка када се десио инцидент у згради Ректората и позвала ректорку Иванку Поповић да огради од насиља и осуди га, као и да заштити своје студенте.

Деа Вукадин, такође активисткиња покрета „Један од пет милиона“ изјавила је да је блокада ректората „једном човеку“ први пут након седам година рекла „не“.

Протестна колона је кренула са Платоа, улицама Васе Чарапића, Коларчевом, Теразијама, Призренском, Бранковом, затим Поп Лукином, Кнеза Симе Марковића, Париском и Узун Мирковом до зграде Ректората, где студенти тог удружења блокирају ту установу.

42. протест #1од5милиона у Београду биће одржан у суботу, 21. 9. са почетком у 19 часова на Платоу испред Филозофског факултета.

Студенти су прошлог петка отпочели блокаду Ректората, од тада се тамо води борба не само за част Универзитета већ и свих грађана Србије који се боре за очување слободе и демократије као и институција у Србији.

ФОТО: 1 од 5 милиона

Протестна шења ће се кретати од Платоа до Теразија, потом Призренском улицом до Бранковог моста одакле ће се упутити кроз Поп – Лукину улицу до Париске улице и завршити шетњу назад на Платоу.

Видимо се у суботу на Платоу одакле ћемо поздравити студенте у згради Ректората и кренути у протестну шетњу.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!