Прочитај ми чланак

Протест “1 од 5 милиона“: Пинк боја за РТС

0

Организатори протеста Један од пет милиона позвали су вечерас окупљене на Платоу испред Филозофског факултета у Београду да крену у протестну шетњу до зграде Радио-телевизије Србије како би завршили њену "реконструкцију" фарбањем у пинк боју.

Представник студената из удружења Један од пет милиона Мома Ковачевић подсетио је да су студенти који су учествовали у акцији фарбања РТС-а пинк бојом саслушавани у полицији јер је против њих поднета кривична пријава.


„Према ‘Српској напредној стварности’ ми смо криминалци јер се боримо за наше право да знамо све“, рекао је Ковачевић.

Он је додао да „СНС стварност“ нема додирних тачака с реалношћу, и да је због такве „стварности“ глумац Бранислав Трифуновић изложен медијском линчу јер је наводно цепао српску заставу.

Према његовим речима студенти су за власт издајници, док се представници власти састају по јахтама с представницима Приштине.

Ковачевић је рекао да „српска напредна стварност и реалност толико различити да не могу да се сретну“.

„Зато бојкотујемо њихове лажи, њихову стварност и њихове изборе“, рекао је Ковачевић.

Окупљени грађани кренули су у протестну шетњу ка згради РТС-а у Таковској улици.

Како је раније најављено, протест Један од пет милиона вечерас представља одговор на кривичне пријаве поднете против студента који су током ранијег протеста фарбали у „пинк боју“ улазна врата зграде РТС-а симболично поручујући шта мисле о њеном извештавању.

Колона Протестаната је застала код Пионирског парка и одала почаст ратним херојима и ветеранима, који протестују ту даноноћно због лошег третмана државе према њима

Империјални марш испред Председништва Србије

Учесници протестне шетње извели су мини перформанс у близини седишта председника Србије у Београду, а затим су наставили ка згради РТС-а у Таковској улици носећи на челу колоне велики транспарент с натписом ‘Бојкот’.

Један од организатора протеста Срђан Марковић рекао је да би у згради председништва требало да буде председник државе, али да уместо њега „ту обитава мрачна страна Србије“.

Као илустрацију те мрачне стране једна од студенткиња извела је на виолини мелодију из филма „Рат звезда“ под називом „Империјални марш“.

Грађани окупљени у протесту Један од пет милиона затим су наставили протестну шетњу ка згради РТС-а.

45. протест #1од5милиона у Београду одржава се вечерас са почетком у 18 часова, а грађани ће се окупити на Платоу испред Филозофског факултета.

Генерални директор Радио Телевизије Србије, Драган Бујошевић, поднео је кривичне пријаве против студената који су у току перформанса испред зграде РТС-а, фарбом на воденој бази, прекречили улазна врата у ПИНК боју.

Грађани су на протестима #1од5милиона упозоравали Бујошевића да почне слободно да извештава или да да оставку.

Позивамо грађане да понесу нешто розе (ПИНК) боје лако би ове суботе показали да РТС баш та боја најбоље осликава.

Протестна шетња ће се ове суботе кретати од Платоа низ Васину и Француску улицу, потом кроз Југ Богданову и Коларчеву, преко Теразија и улице Краља Милана и Кнеза Милоша до Таковске улице где ће се протестна шетња завршити код зграде РТС-а.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!