Прочитај ми чланак

ПРОМЕНИО МИШЉЕЊЕ Карић и Динкић били љути непријатељи, а сад би да буду кумови

0

Музика је успела незамисливо - помирила је архинепријатеље, бизнисмена Богољуба Карића и бившег министра Млађана Динкића! Њих двојица су закопали ратне секире, а лидер Покрета Снага Србије све заслуге приписује музици.

– Карић је неочекивано променио мишљење, више не прича да је Динкић крив за његову пропаст и да је лично он главни кривац што му је породица остала без силне имовине. Нашао је другог кривца. Сада сматра да је Војислав Коштуница у ствари одговоран за све, да је требало боље да води рачуна, да је морао да зна шта му раде министри у Влади, а самим тим и да спречи велику неправду која му је, наводно, нанета – наводи извор „Блица“.

Логично је, како објашњава наш саговорник, помислити да је Млађан Динкић због бизниса од „џелата“ постао „пријатељ“ Богољуба Карића, али Карић то негира.

– Прва ствар коју сви помисле је да су ту умешали прсте заједнички пословни интереси. Међутим, Карић убеђује људе да то није тачно. Недавно је чак рекао: „Динкић је мој пријатељ!“, а када су га сви изненађено питали шта се то сад па десило, одговорио је: „Он компонује, ја свирам. Музика нас је помирила, можда ћемо и да се окумимо“ – открива извор „Блица“.

Динкић је у време док је био министар финансија јавно оптужио Карића да новац Астра банке годинама користи за личне сврхе, а потом и да хоће да сруши владу Војислава Коштунице. Бизнисмен је, с друге стране, Динкића оптуживао да је крив за „политички прогон који се над њим спроводи“. Карић је, бежећи од оптужнице, десет година провео ван Србије, а вратио се тек 30. децембра прошле године и поручио да ће бити „најбољи слуга Србије“.

То је учинио тек када је у фебруару 2016. тужилаштво зауставило истрагу против њега због застарелости злоупотребе службеног положаја, односно извлачења новца из Мобтела. Седам месеци касније, због недостатка доказа обустављена је и истрага поводом оснивања Мобтела и омогућавања предузећима са Кипра да узимају девизне кредите од Астра банке без гаранција.

Богољуб Карић није желео да се оглашава поводом наших сазнања да се помирио с Динкићем, док с Млађаном Динкићем нисмо успели да ступимо у контакт.

Посредовао Бојан Карић

Медији су објавили да су Бојан Карић, син Богољубовог брата Сретена, и Млађан Динкић виђени на ручку у једном познатом београдском ресторану. Могуће је да је то био увод у нови и битно другачији период односа између Богољуба Карића и Динкића.