Прочитај ми чланак

ПРОМЕНЕ У ОПОЗИЦИЈИ: Народна странка формирала своју одборничку групу (ВИДЕО)

0

Народна странка је саопштила да је основала своју одборничку групу у Скупштини Београда, али да ће наставити сарадњу са одборницима Странке слободе и правде (ССП).

Познато је да ССП оснива одборничку групу заједно са Покретом за преокрет и Удруженим синдикатима Слога.

„Ми смо са одборницима ССП заиста добро радили, наравно да ћемо с њима наставити сарадњу и подржаваћемо све акције које буду у интересу грађана Београда“, рекла је шефица одборничке групе Народне странке Марина Липовац Танасковић, испред Старог дома.

Она је новинарима испред Скупштине града рекла ће одборничка група имати пет чланова.

О односима са ССП је рекла да „не разуме зашто им се сада журило“ с формирањем одборничке групе, те да је Народна странка још почетком августа упутила писмо ССП, на које одговор још нису добили.

„Покушали смо да се договоримо да нађемо заједничке принципе који су за нас јако важни – да нема подривања партнерских организација, нити отимања одборника. Ми и даље тражимо те принципе од партнера“, рекла је Липовац Танасковић.

На питање СРБИН.инфо да ли Народна странка остаје у Удруженој опозицији Србије, с обзиром да је “подривања“ од стране ССП по њиховим речима било, одговорила је ће се том темом странка бавити „у оквиру Србије“, а да она говори само о нивоу града.

Рекла је да ће одборничка група Народне странке наставити бојкот рада Градске скупштине док представници власти не буду показали да са њима може да се разговара.

Липовац Танасковић сматра да је градска власт саопштила да Београд више није жариште епидемије коронавируса само да би угоститељски објекти могли да организују дочек Нове године.

Такође је навела да је одборничка група Народне странке предлагала више мера, поготово за рад градског саобраћаја ради ефикаснијег сузбијања епидемије, али безуспешно.