• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Пројекат Велике Албаније: Убијен Македонац у Тетову, нови напади на КиМ
Прочитај ми чланак

Пројекат Велике Албаније: Убијен Македонац у Тетову, нови напади на КиМ

0

Шиптарски напади на Косову и Метохији и Македонији, по мишљењу многих, само су дириговани почетак пројекта Велике Албаније, који ће добити ветар у леђа већ у септембру, када се укида надгледана независност такозване државе Косово.

После убиства брачног пара Јевтић, шиптарски сецесионисти не мирују. Породицу Коматовић у селу Жач синоћ су напали први суседи, чланови породице Кељменди. Они су покушали да из штале узму краву породици Коматовић.

Чланове повратничке породице Коматовић у селу Жач напали су чланови суседне фамилије Кељменди, запретивши им да ће се најсуровије обрачунати са њима, рекао је РТС-у повратник у том селу Вељко Коматовић.

Напад се, како је навео, догодио синоћ око 20 часова, када су из породице Кељменди покушали да из штале узму краву породици Коматовић.

Када су Коматовићи реаговали, Бурим Кељменди је насрнуо и вербално напао Маријану Коматовић, запретивши јој „да ће узети правду у своје руке, говорећи како ће је заклати“, описао је Вељко Коматовић.

Коматовићи су позвали „полицију“, која је сачинила записник.

„Ово је још један покушај вршења тортуре и застрашивања српског становништва у селу Жач, у општини Исток“, рекао је Вељко Коматовић.

Последњи напад на ову повратничку породицу догодио се пре двадесет дана.

У исто време, Македонац Крсте Стерјоски подлегао је повредама које су му нанела два Албанца у Тетову, на северозападу Македоније, саопштила је локална полиција.

Стерјоског (65) су у петак брутално напала два Албанца, старости 21 и 22 године, у инциденту који је пробудио страхове од нових етничких тензија у другом по величини македонском граду, претежно насељеном Албанцима, пренео је АФП.

„Нападнути мушкарац био је припадник мањинске македонске заједнице у Тетову, а нападачи припадају албанској већини”, саопштио је данас портпарол полиције Маријан Јосифовски.

Ипак, властима у Македонији је данас било важније да на незаконит начин осуде владику Јована, док је званичном Београду и даље Брисел у првом плану, а не Приштина и Косовска Митровица…

С. С.