Прочитај ми чланак

Прогнозе медија: Вулин амбасадор у Белорусији, Стефановић напушта МУП

0

Министар унутрашњих послова Србије у наредној влади неће бити Небојша Стефановић, за ресор европских интеграција кандидати су актуелна министарка Јадранка Јоксимовић и Сузана Грубјешић, док ће премијерка вероватно остати Ана Брнабић, пише данас београдска штампа.

Блиц пише да су фаворити за новог министра културе Маја Гојковић, али и Јелена Триван, Аја Јунг, па чак и Иван Тасовац, који је и раније обављао ту функцију, док Небојша Стефановића можда замени Александра Вулина у сектору одбране.

Председник Управног одбора „Мона Хотел Менагмент“ Томислав Момировић је , према писању тог листа, најозбиљнији кандидат за место министра привреде, док би епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић, такође, могла да добије функцију у новој Влади Србије.

Бранислав Недимовић и Синиша Мали су сигурни чланови и наредног кабинета којим ће руководити Ана Брнабић, док останака Ивице Дачића на позицији шефа дипломатије зависи од тога да ли СПС остаје у владајућој коалицији.

Дневни лист Курир наводи да Небојша Стефановић одлази из МУП и преузима одбрану или Министарство спољних послова, Сузана Грубјешић би могла да замени Јоксимовић у сектору европских интеграција, док би Александар Вулин могао да иде за амбасадора у Белорусију.