Прочитај ми чланак

Професор Исламског факултета:РС је „геноцидна творевина која се окотила 9. јануара

0

Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић указао је на верску и националну мржњу коју потпирује редовни професор Исламског педагошког факултета у Бихаћу Мухарем Штулановић

Недуго након што је имам Амир Махић у Козарцу код Приједора јавно вређао Српску православну цркву, из БиХ стижу нове увреде и претње упућене српском народу с оне стране Дрине.

Мухамер Штулановић, редовни професор Исламског педагошког факултета у Бихаћу, наиме, Републику Српску назвао је „геноцидном творевином која се окотила 9. јануара“, и окупљенима у џамији поручио да треба да предузму „све што је у њиховој моћи“.

На овај случај указао је председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Dr Nenad Stevandić (@nenad_stevandic)

„После подршке уместо осуде реис-ул-улеме Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића имаму Амиру Махићу који је вређао Српску православну цркву и српски народ, одмах је почела антисрпска хистерија коју доказује Мухамер Штулановић у џамији, а Квинта и ЕУ опет ћуте! Како даље“, упитао је Стевандић.

Мухарем Штулановић на Фејсбуку пропагира политичке ставове (јавно дајући подршку лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу), оптужује Србе за наводни геноцид, а неретко вређа СПЦ и њене вернике.

Подсетимо, бурна негодовања у јавности изазвао је говор Амира Махића, имама из Козарца код Приједора, у коме је српског светитеља Саву назвао зачетником фашизма, а Српску православну цркву – сектом.

Из приједорског Окружног тужилаштва потврђено је да раде на предмету који се односи на говор мржње имама Амира Махића према СПЦ.

Владике СПЦ због тога захтевале су да се Исламска верска заједница у Босни и Херцеговини извини свим православним верницима, огради од изјава ефендије Махића „које не приличе било коме, а понајмање једном утицајном верском службенику, како би јавност увидела да је све изречено став једног неодговорног појединца а не став целокупне Исламске верске заједнице“.

Амир Махић је упутио извињење српском народу и СПЦ, истакавши да је био, како каже, преоштар у својим изјавама, и подсећајући, одмах након извињења, на рат у БиХ и спомињајући само муслиманске жртве.