Прочитај ми чланак

Проф. З. Ђерић: Не смемо да дозволимо Вучићев план о броју Срба и емиграната 2028.

0

- Највећи проблем Србије је наталитет Србије, односно да нас је сваке године мање за један град. Ми ни не знамо колико нас има. Већ дуже време на делу је манипулисање бирачким списковима. Наша деца одлазе у свет, а емигранти долазе у Србију.

Ово за „Србин инфо“ и „Центар“ поручује проф. Злата Ђерић, председница удружења „Тим за живот“ и чланица председништва покрета „Метла 2020“ и наглашава да веома забрињава изјава Александра Вучића да се од 2028. године Срби више неће исељавати у иностранство, јер неће бити више ко да се исели и да ће нас тада бити исти број као и миграната.

– Шта ја имам од тога да моја деца сутра имају читаву Канаду, када ја нећу моћи да узмем своје унуке у руке, а неко друге ће преорати нашу земљу. Данас није у питању исељавање због малих плата, већ зато што полусвет купује дипломе, што нема правде и правне државе, што долазе медиокритету на одговорна места.

Људи одлазе огорчени и немоћни. Пуно је злоупотреба са одузимањем деце. Пример је Мила Алечковић, којој је одузета усвојена ћерка, због чега је требало да падне цела влада.

Грађане би требало питати за све на што више референдума. Не може неко да вам у кампањи нуди свашта, а после избора ради шта хоће. Народ мора да одлучује где ће се новац из буџета трошити.

Такође, ми се залажемо да се укину средства страним инвеститорима и да се новац да нашим, младим и школованим инвеститорима. Белорусија има Закон о демографској безбедности. Тај Закон смо превели и прерадили према српском моделу и да би требало да се усвоји.

Ми живимо у земљи где власт одбија да укине ријалити смеће, а из школских књига укида Десанку Максимовић и многе друге велике домаће писце – истакла је проф Ђерић.

Шта је још наша саговорница изјавила о предстојећим изборима, бојкоту и многим другим темама, погледајте и послушајте у видео прилогу.

Ставови изнети у емисији нису нужно ставови редакције ЦЕНТАР и аутора емисије.