Прочитај ми чланак

Проф. Калајжић: Вучић је у агонији, ево шта ће се десити на Косову у септембру

0

Из Брисела стиже вест. Нелегални и нелегитимни парапремијер „Репубљик Косова“ и нелегални и нелегитимни парапредседник Србије, прецизније речено бивши и будући робијаши, нису се уталили. Кључни појам је – реципроцитет. Устав и законе Републике Србије и УН Р 1244 нико не помиње.

А закувао им је Борислав Стефановић, који се обавезао да ће „сви власници аутомобила са пребивалиштем на Косову користити РКС или КС регистарске таблице“. Наравно, напредњаци су искористили ову издају из 2011. да у потоњој предизборној кампањи заурлају како ће поништити све „Боркове споразуме“.

Али, чим су се докопали власти, заборавили су на у међувремену преименованог Борка и његове „споразуме“, па су септембра 2016. у Бриселу потписали „Финализацију спровођења Споразума о слободи кретања из 2011“. Обавезали су се да „релевантне делове регистарских таблица покрију са две беле налепнице“, а „регистрација свих возила са регистарским таблицама које издају власти Косова („КС“/ „РКС“) ће отпочети 15. јануара 2017. године, и трајаће 12 месеци“.

„Мозак“ ових противуставних и противзаконитих радњи је издајник Мурта, а извођачи радова његови подгузни, Ђурић и Петковић. У горе наведеном временском року, већи део „Споразума“ спроведен је у дело. Српске регистарске ознаке градова на АП КиМ више не могу да се користе у покрајини, осим на северу АП КиМ (КМ, ЛЕ, ЗП, ЗВ), где шћиптари нису притискали Мурту на обавезу која је потврђена 2016, са роком имплементације 2018.

Ни Мурта се није трудио да наметне спровођење ове обавезе, јер је у то време покушао да са терористима истргује поделу АП КиМ, чиме је уливао лажну наду „северњацима“, а заправо је куповао време за анестезију јавног мњења, или да му нешто искрсне. Али, није искрсло. Дошло је на наплату.

И сада креће Муртина агонија. Мора да испуни потписано, а не зна како да Србима на северу АП КиМ одузме српске и наметне шћиптарске таблице и прогласи то за нову победу – 6:0. У међувремену, нико и ништа, Курта, мозак помера Србији и уводи којекакве реципроцитете на све и свашта. Мурта „државнички одговорно“ не предузима ништа, већ убрзано продаје све што се још продати може на северу АП КиМ: полицију, правосуђе, цивилну заштиту, електро-енегетски систем, успоставља границу на Јарињу и Брњаку и креће у убрзано стварање „Велике Албаније“ на територији Републике Србије. Криминал и криминалце не продаје, то му треба.

Каква Уставна и законска овлашћења има Александар Вучић да разговара са Куртијем? Никаква! Какав легалитет и легитимитет има Александар Вучић да разговара са Куртијем? Никакав! Ко је Александру Вучићу одобрио да девастира државни суверенитет Републике Србије над АП КиМ? Нико! Ко је овластио Александра Вучића да ствара „Велику Албанију“ на територији Републике Србије? Нико! У чије име Александар Вучић потписује талове са Куртијем? Само у своје! Да ли Александар Вучић осим домаћег руши и међународно право? Да, УН Р 1244! Шта о свему мисле грађани Србије? Издаја!

Шћиптари и међународна заједница притисли су Мурту да до првог септембра обезбеди спровођење потписаног. После тог датума, потписано ће изгледа бити спроведено на силу. А ко у томе да их спречи? Српска војска, српска полиција, жандармерија, цивилна заштита, територијална одбрана, КФОР, НАТО, Столтенберг, Лајчак, Путин, Лукашенко, брат Си, Ескобар, Бајден, Орбан, међународна заједница? Неће нико, јер све је у складу са преузетим обавезама! Спровешће све Мурта као бела лала, иначе испливаће му разговори, слике, Скај, наслућујемо чије, с ким и у вези са чим. Распрснуће га газде као мехур од сапунице.

Александар Вучић је својим дилетантством, криминалом и издајом довео Србију и српски народ на АП КиМ у безизлазну ситуацију и сад брабоња по медијима и свима нама. Док РОСУ људство и техника терора, припремајући се за први септембар, несметано данима иде 60км кроз територију четири северне општине ка Јарињу и Брњаку, издајник не предузима ништа осим што кења ли кења.

И наравно, опет ће косовски Срби надрљати, а режимски медији надуваваће и спиновати од ујутро до увече. Али стварност променити неће – издајник је све потписао и све продао. Одговараће или газдама, или народу. Ко га први стигне.

СРБ и грб већ су прелепљени са две беле налепнице, а „РКС“ се смеши „северњацима“. „Отворени Балкан“ ће нас преплавити некажњеним шћиптарским бубреговадцима који ће се брзо повезати са радикалним исламистима у редовима „избеглица“. Замислите то весеље кад се удружени шћиптари и арапи размиле по Србији! А белосветски педери и лезбејке кројиће нам Владу, док ће се Швабове сотоне задовољно церекати гледајући како нам прајдовци контаминирају физичко и ментално здравље.

И, шта ћете сад?