Прочитај ми чланак

Проф. Калајжић: Ко дође код Вучића на канабе чини кривично дело, ево и које

0

"Не желим да помажем другима”. Тако је парапредседник Србије на ТВ Пинк-у 13. јула 2022. изразио “државно јединство Републике Србије” (Устав, члан 111, Закон о председнику Републике, члан 1) и тиме у главу “оверио” своју “жељу да будем председник свих и председник за све”, изречену за скупштинском говорницом 31. маја 2022.

А све у смислу тога да је задовољан радом одлазеће Владе, посебно оних који ће “остати упамћени у историји”, Аном Брнабић и Синишом Малим.

Несумњиво је да ће трилинг Вучић, Мали и Брнабић, остати упамћен у историји Србије, јер како 29. Јуна 2022. изговори сам парапредседник – “нико нам ништа ни не нуди, нико неће да разговара, само гледају како да нас унизе до краја, како да нас оставе без ичега и како да нам протерају народ“.

Обавеза ове и потоњих генерација биће да обезбеди да резултати десетогодишње политике “Јајиначког клана” никада не буду заборављени!

Парапредседник ће са својим војницима у историји Србије остати упамћен и по демонтирању територијалне целовитости Републике Србије и рушењу Уставног поретка, стварању “Велике Албаније” на делу државне територије, те свеопштој пљачки, криминализацији, урушавању и девастацији свега чега су се он и његови војници дотакли.

Степен менталне и физичке контаминације Србије такође ће остати упамћен у историји, под условом да народ преживи “Кнауф” у Сурдулици, “Линглонг” у Зрењанину, “Зиђин” у Бору, “ХБИС” у Смедереву, “Рио Тинто и Данди” у покушају, “црну рупу Европе – град Панчево”, Београд, али и Винчу, Обреновац, Лазаревац, Костолац и многе друге знане и незнане садашње и будуће тровачнице Србије.

Ових дана, парапредседник најављује нову сеансу на канабету. Под маском консултација око избора новог мандатара Владе, представници скупштинске параопозиције долазе на поклоњење аутократи. Фарса је у томе што Устав чланом 115 и Закон о председнику Републике чланом 9, кажу исто – “председник Републике не може вршити другу јавну функцију или професионалну делатност… и дужан је да се у свему повинује прописима којима се уређује сукоб интереса при вршењу јавних функција”.

Сви који пристану да председнику СНС-а дођу на канабе да би се “консултовали” о свршеном чину избора мандатара Владе, исти су као и он – уставокршитељи и помагачи у кривичном делу “самовлачће”, КЗС, члан 330, из чега даље произлази да сви заједно улазе у нова кривична дела, договор и удруживање, чл.345 и 346, што већ улази на терен удруженог злочиначког подухвата.

Једини који у овоме неће учествовати су Вук Јеремић и СДА. Први, зато што је политички мудар, а други, јер су у “жалости”.

Са “двоглавим” Вучићем не сме бити никаквих договора. Његово дуготрајно завлачење Устава и закона трајаће у недоглед, јер како сам на “Пинку” рече – “странку коју волим…ћу у НЕКОМ периоду престати да водим”, што је отклон од мартовске изјаве – “свакако ћу, колико је то могуће, утицати на изглед Владе, а онда ћу се померити са чела странке”.

Треба му оставити да са својим новим/старим војницима настави нови победнички “5:0” низ “нико нам ништа ни не нуди, нико неће да разговара, само гледају како да нас унизе до краја, како да нас оставе без ичега и како да нам протерају народ“.

Пре или касније, то ће их све довести до Забеле, јер у Србији кад-тад сване “Ослобођење”, а потом следи “Велики ресет” на народна подешавања.