Прочитај ми чланак

Проф. Калајжић: Хуље – демонтирање данашње Вучићеве фарсе око Косова и Метохије

0

„Сви споразуми које је Београд до сада потписао у Бриселу искључиво су на штету Србије и њених националних и државних интереса. Ту нема никаквих болних компромиса, већ је чињеница да је у том дијалогу Приштина све добила, а Србија све изгубила....Србија искључиво ради на штету својих грађана.... Нема ниједног Србина на Косову који је за бриселски споразум и узалудни су притисци да Срби на КиМ пристану на тај документ".

Овако је говорио Петар Петковић, ингениозни наследник „Инцитатуса Косовуса“ на месту директора Владине канцеларије за КиМ. А онда је 2014-те прешао код Александра Вучића, да уместо теолошке прави политичку каријеру.

Одрекао се вере, истине и Декалога, нарочито оне – „не клањај им се, нити им служи“, зарад Вучићеве плате, а како ствари стоје, ако устреба, уместо „Инцитатусових“ мега-аплауза, можда узјаше и неког колегу попа са Богословије.

После афере „Авион-Јасеновац“, Александар Вучић и његови „пропрдели“ звучници, стварају нову аферу – „Таблице“. Ето, помиловани српски робијаш, Курти, спрема се да отима, кида, ломи и плени српске регистрационе таблице са скраћеницама градова на АП КиМ, а ко му се успротиви – има да га нема. У питању су регионални мир и стабилност, иако се Вучић одавно изјаснио да на АП КиМ Србија интервенисати неће.

Једино је послао „специјалца“, Милана Радоичића, да од недеље дигне барикаде на северу. „Нема предаје, српска лична карта остаје“, нова је парола богословског финансијског популизма.

Истине ради, да се подсетимо шта су све Ивица Дачић и Александар Вучић потписали у Бриселу, а касније допотписивали Марко Ђурић и Петар Петковић. Целокупни доле наведени текст преузет је и под наводницима цитиран са сајта званичне презентације Владине канцеларије за КиМ, на дан 31.07.2022.

„Свака страна ће примењивати, чим то буде било оперативно изводлјиво, систем личних карата за путовања становника друге стране преко границе/административне линије“;

„Свака страна може примењивати систем којим ће личне карте бити праћене писаним ‘улазним/излазним’ документима за становнике друге стране који желе да транзитно путују у трећу землју“;

„Као прелазно решење, свака страна ће омогућити становницима друге куповину граничног/административног осигурања. Под покровителјством Европске уније, стране ће наставити рад усмерен ка постизању комерцијалног аранжмана о узајамном покрићу осигурања возила, тако да сва возила буду покривена са обе стране границе/административне линије што је пре могуће“. (Напомена аутора – поштовани читаоци, обратите пажњу на термин „граница“, који се односи на линију између АП КиМ и остатка Србије);

„Сви власници аутомобила са пребивалиштем на Косову ће користити РКС или КС регистарске таблице за возила. Издаваће их надлежни органи на Косову, а биће дистрибуиране уз посредовање ЕУЛЕКС-а ако је то потребно. Свака страна ће уложити максималне напоре да обезбеди спровођење горе наведеног“;

„Обе стране и ЕУ ће спроводити информативну кампању како би се становницима на које се односи ова мера објаснили модалитети пре-регистрације возила. Далји разговори о делокругу и модалитетима такве информативне кампање ће бити вођени на групи за имплементацију“;
„Стране се слажу да релевантне делове регистарских таблица покрију са две беле налепнице“;

„Због осетлјивости коју прати горе наведено, стране се слажу да спровођење ових заклјучака разматрају у редовним интервалима“;

„Косову ће постојати јединствене полицијске снаге које се зову Косовска полиција. Сва полиција на северу Косова ће бити интегрисана у оквир Косовске полиције. Плате ће исплаћивати само Косовска полиција“;

„Члановима других српских безбедносних структура биће понуђена места у еквивалентним косовским структурама“;

„Судске власти биће интегрисане и функционисаће у оквиру правног система Косова“.

И још много тога, које тренутно није тема овог текста, али ће бити тема у ослобођеној и ресетованој Србији, а у коначници ће довести до суђења за издају!

Јер, као што читамо, „Бриселским“ и потоњим „Техничким“ договорима, нигде ни слова о „привременим институцијама приштинске самоуправе“. Представници Републике Србије обавезали су се на употребу термина „граница“, обавезали су се да ће се због „осетљивости спровођења“ договореног, редовно састајати са терористима, што значи да ће домаћи издајници молити терористе за увиђавност у сфери евентуалног кашњења реализације договореног, јер ће им требати времена да нам „продају муда за бубреге“ и да ће држава Србија предати све своје атрибуте државности као и грађане српске националности на тацну терористима.

Курти је доста чекао. Од ментора је добио зелено светло да ако треба и силом спроведе у дело оно што су издајничке хуље потписале. Ментори тиме врше притисак и на хуљу да формира Владу по диктату. Све ово није ништа ново, већ је само сигнал да је Вучић са хоклице спао на крпу за брисање „Овалне“ собе.

Сад ће лице са америчке црне листе организованог криминала у Србији и првоосумњичени за убиство Оливера Ивановића, са нелегалне грађевине на врху Копаоника, водити рачуна о дизању барикада на северу, а Курти ће интегрисаним српским полицајцима са севера да нареди да скидају КМ, ЗВ и ЛЕ таблице и плене аутомобиле. Ови ће се наћи у сендвичу између криминалне копаоничке параполиције и терористичке РОСУ, која ће кренути да руши барикаде и проба да пређе из јужне у северну Косовску Митровицу. КФОР ће водити рачуна да „Лазари“ и хеликоптери не пређу „границу“, а ментори ће охрабрити терористе да имплементирају оно што су Дачић и Вучић потписали, па одуговлаче.

На крају саге, интегрисани српски тужиоци и судије судиће грађанима севера који се буду опирали и који буду ухапшени.

И да се подсетимо шта је све говорио портпарол ДСС-а, Петар Петковић:

„СНС вероватно жуља преамбула која каже да је Косово и Метохија саставни део Србије….Овим споразумима заокружује се процес независности Косова и тиме територијално, духовно, морално и културно разара држава Србија, а српски народ на Косову изручује лажној држави Косово….Посебно је тешка ситуација на северу КиМ, где услед договора Београда и Приштине, Срби трпе праву тортуру….ЕУ покушава да на све начине да Србији отме Косово….Потписивањем ‘Бриселског’ споразума власт је отворила дуготрајну и веома дубоку политичку, уставну и моралну кризу у Србији….’Бриселски’ споразум је противуставан….Јасно је да је реч о атрибутима који се искључиво односе на независну државу. Све док споразум не буде повучен он ће стварати дубоку кризу у Србији јер је разбија, као и српске институције на Косову и Метохији“….питање тадашњем министру Селаковићу: господине министре правде, како вам звучи одредница правни систем Косова? Било би врло интересантно да нам сада то овде саопштите. Ви убијате државу Србију на јужној српској покрајини. Због чега? Да ли можда због тога што у том споразуму који сте потписали нема ни једном речју државе Србије, Устава Србије, али и те како има закона Косова, и те како има правног система Косова и те како има свега онога што иде у правцу Косова као независне државе. То је суштина ствари“.

Да, то је суштина ствари – ХУЉЕ!

Проф. Давор Калајжић