Прочитај ми чланак

Проф. др Кузовић открио: Ево ко је крив за цурење амонијака у Пироту! (ВИДЕО)

0

Две особе су преминуле од последица гушења амонијаком, а укупно 56 је хоспитализовано, након што је у недељу у селу Сопотски Хан код Пирота исклизнула цистерна са отровним гасом. Амонијак и даље цури на месту исклизнућа, ауто-пут је и даље затворен.

Овим поводом редакција Србин инфо је разговарала са проф др Душком Кузовићем, који је открио позадину инцидента за који је директно одговорна власт Александра Вучића и Српске напредне странке.

– Пројекат спаљивања опасних материја у Шапцу мора одмах бити обустављен. Ко је тој фирми дозволио то да ради мора кривично и материјално да одговара.

Штету која је настала у Пироту ће платити грађани Србије, а то би морале да ураде компаније за чији интерес се превозе опасне материје и лица која су довеле железницу у Србији у овакво стање.

Уместо да као народ изађемо на улицу, ми ћутимо. У томе саучествују и политичке партије, које се труде да угуше бес народа.

Ова несрећа је показала да су диверзије такође лако могуће, нарочито када се у обзир узму последња дешавања на Космету и у Украјини. Ова власт само прави перманентну тензију, а не предузима ништа да заштити Србију.

Пројектом Рио Тинто предвиђено је да се пругама свакодневно у Србији превозе хиљаде тона литијума. Замислите шта све може да се деси. Овакви ужаси као у Пироту ће се, нажалост, све чешће дешавати – прогнозира проф. др Кузовић.

Више о овоме у видео прилогу.