Прочитај ми чланак

„ПРОБЛЕМИ У РАЈУ“ Ђукановић оплео по Зорани Михајловић

0

Народни посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић, оплео је по страначкој колегиници, потпредседници Владе и министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорани Михајловић, оштро критикујући њене изјаве у вези са проглашеним плагијатом Синише Малог.

Ђукановић је, гостујући у емисији „Ново јутро“ рекао да је одлука о докторату Синише Малог политичка, а потом је осуо паљбу по министарки Михајловић.

screenshot/Prva

– У самој Српској напредној странци, ми имамо скандал од стране једне министарке. Та жена, очигледно, по задатку има циљ да уруши кредибилитет Синише Малог, јер она даје политичке изјаве. Говорим о Зорани Михајловић, да не буде апсолутно никаквих дилема. Она долази и даје изјаве следећег типа – „То је његова приватна ствар“, „То је однос њега и Универзитета“. Учествујеш на конференцији где је буквално џелат Синише Малог, говорим о ректорки Поповић. Учествујеш, дајеш кредибилитет свему томе и кажеш да то није политичка одлука – рекао је он.

Народни посланик Српске напредне странке је потом образложио који су, према његовом мишљењу, мотиви Зоране Михајловић.

– Зашто? Зато што имаш неки лични порив или си добила задатак да урадиш то према њему. Да га још више обрукаш, да га још више унередиш. То је толико једно одсуство лојалности, толико одсуство колегијалности према свом колеги са којим седиш у Влади, да је то нешто застрашујуће. Притом, сама у тој Влади ниси ништа урадила за разлику од њега. Ти ниси много ни вредна осим што се сликаш, правиш себи рекламу, промоцију. Сви ови путеви и ово што је изграђено, да није било ауторитета Александра Вучића, ти не би ни пришла томе. И ти сад дајеш себи за право да намерно два, три дана, тендециозно ти постављају та питања, јер си наместила да ти постављају та питања о докторату Синише Малог, да кажеш да је то његова приватна ствар и да га још више тако уназадиш – истакао је Ђукановић.

Он је потом рекао да ни у ком случају неће подржати даљи рад министарке Михајловић, већ напротив.

– Ја вам сад кажем, ја ни за један њен захтев нећу да гласам као посланик. Не може Вучић да ме натера на то, ја вам сад то отворено кажем. Ако у неком наредном мандату она, не дај боже буде кандидат за министра, нећу да гласам за ту Владу. Борићу се да у својој странци она не буде ништа, због овакве нелојалности и неколегијалности. Да због своје личне амбиције сваког живог уништи, јер мисли да је богом дана… Борићу се да она нема апсолутно никакву улогу у Влади Србије, бар док је СНС на власти. Слободно, госпођо Михајловић пређи у Савез за Србију и тамо настави са њима. Ово је таква срамота и такав скандал, без преседана – истакао је Владимир Ђукановић.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!