Прочитај ми чланак

Пробијају дно пропаганде – Брнабић: Хтели да убију Вучића на откривању споменика

0

Ана Брнабић изјавила је да је било планирано убиство Александра Вучића, а да су наводи о прислушкивању председника Србије и афера "Јовањица" покушаји државног удара.

Овим се, још једном, потврђује режимско правило да кад се Вучић нађе у незгодној ситуацији, из које не зна како да се извуче, прибегава причама о атентату. Сетимо се само „атентата“ у Поточарима, Јајинцима, Топчидерској звезди… па се јавност више не може да похвата ко све и када покушава да насрне на физички интегритет првог напредњака.

Нашавши се у „небраном грожђу“, притиснут доказима о могућим везама са подземљем, Александар Вучић разашиље чауше по медијима који се налазе под његовом контролом да понављају причу како му је угрожен живот. Овај пут извучен је тајни детаљ са откривања споменика Стефану Немањи.

– Планирано је дуго и детаљно. Формиране су паралелне структуре у Министарству унутрашњих послова и вођене су кампање у тајкунским медијима, које су преносили медији у региону како би Вучића дехуманизовали и од њега и његове породице направили криминални клан – рекла је Брнабић за ТВ Пинк, који је пуном паром у кампањи одбране лика и дела напредњачког вође од бројних криминалних афера које се везују за његово име.

Она је опет подсетила да је био планиран атентат на Вучића на откривању Споменика Стефану Немањи у Београду, 27. јануара ове године, али није навела детаље и зашто тужилаштво није покренуло поступак против одговорних.

– Када би стрељали Вучића, они би правили наратив да је то природно: „Ко зна у шта је све умешан и он и његова породица.“ Много тога је било у МУП. Монструозно колико је била добро повезана та мрежа – истакла је предсеница Владе, која се као и њен шеф увек хвалила резултатима Министарства унутрашњих послова.

Међутим, тзв. премијерка је заборавила да каже и да је Вучић сам одбио да стави панцир том приликом.

– Никада нећу носити панцир на територији Србије, шта год да буде – рекао је Вучић у „Хит твиту“ на ТВ Пинк, додавши како сумња да је он био мета, иако су га на то упозоравали минпуки Александар Вулин и најпознатији керамичар Србије, директор БИА Бата Гашић.

Брнабићева је поновила мантру да се надлежне службе баве тим случајевима и да неће бити заштићених, без обзира на „име и презиме, функцију и страначку припадност“.

– Знам да је Српска напредна странка једина странка у историји Србије која је рекла да се сви третирају једнако и да нема заштићених.

Брнабић је додалаа да се на Вучића врши притисак „нападима“ на његовог сина, Данила, јер му не могу замерити ништа у вези са економским и политичким питањима.

– Знате шта му је слаба тачка и кренете да ударате на Данила беспризорно. Ви криминализујете једног младића, он је стално на насловним странама тајкунских дневних новина и недељника – додала је Брнабић, која није одговорила ни на један аргумент изречен против дела председниковог сина.

На крају, може се закључити да се још једном Александар Вучић покушава представити као жртва, како би се направио отклон од криминалне групе која је била део Српске напредне странке.

Све подсећа на причу о лажљивом пастиру који је викао „Долази вук“, а када је заиста и дошао, нико му није поверовао.