Прочитај ми чланак

ПРЉАВА КАМПАЊА: Удба и Вучићеви блатоиди у новој хајци на епископа Јоаникија

0

Док је Александар Вучић увелико у кампањи за новог патријарха, док се слика са владиком шумадијским, лобира и застрашује "неподобне" епископе и док митрополит Порфирије попут политичких странака плаћа спонзорисане објаве на друштвеним мрежама, у исто време блатоиди воде прљаву кампању - под један против владике Јоаникија.

И у претходном периоду су Вучићеви таблоиди по Удбином маниру нападали Јоаникија и Млађана Ђорђевића, у томе је предњачио „Курир“, а сада је на ред дошла приземна баљезгарија из пера неписменог аутора са сајта „Републике“ (сајт „Српског телеграфа“).


У бљувотини коју су пренели и други режимски портали, наведено је да је владика бањалучки Јефрем у четвртак, 21. јануара „имао незване госте – владику никшићког Јоаникија и црногорског контраверзног бизнисмена Даку Давидовића“. (прим. аут. – напомена за неписмене самозване новинаре Александра Вучића – не каже се контраверзни, већ контроверзни).

Удбаши тако обавештавају јавност да је „циљ посете, остварене уз пуну сагласност Владе у Подгорици, у којој иначе нема Срба, да старог, честитог, непоткупљивог бањалучког владику подмите како би на Сабору гласао да Јоаникије заседне на трон Светог Саве“.

Следи још бљувотина, које најбоље откирвају шта боли Вучичћа:

„Под окриљем црногорске службе, јавно и тајно, лично и преко овдашњих експонената, као што је Млађа Ђорђевић, зову и посећују владике, нуде мито, обећавају куле и градове.

Али и владика Јефрем и све друге честите владике знају да је и Јоаникије ништа мање контраверзан ( прим. аут. – опет неписменост Вучићевих „стручњака“ за медије) од свог пратиоца и целе те екипе.

Знају да је он инсистирао да у Влади Црне Горе не буде ни један Србин. Да се смени Мило, али да се по питању Косова и Метохије ништа не промени,да Подгорица чврсто остане на НАТО путу.

Уосталом српске владике сигурно неће гласати за неког кога је у 24 години, у манастиру Трескавац у Македонији, 1983. крстио тада млади расколнички владика неканонске МПЦ Тимотеј“, пише између осталог у удбашком пропагандном памфлету.

Нема више никакве дилеме да је Вучићу од кључног интереса да преко свог епископа заседне и на чело СПЦ. Шта ће се у том случају десити са црквом, до којих ће све последица то довести, можемо лако да претпоставимо.