Прочитај ми чланак

Приучени СНС подмладак се шаље у мисије међународних организација О ТРОШКУ ДРЖАВЕ

0

У свом страху од очигледног губитка подршке због скандалозне и криминалне политике коју спроводе, Министарство спољних послова покушава да пронађе ухлебљење за нове наде српске напредне странке, оне младе таленте који као папагаји понављају увреде на рачун било кога ко није сагласан са њиховом политиком - каже Борко Стефановић, заменик председника Странке слободе и правде.

Он даље наводи:

– Наиме, у поступку је доношење Закона о упућивању цивила у мировне мисије ван граница Републике Србије. Тако ће на мала врата подмладак СНС који су завршили Академију младих лидера бити упућени о трошку државе у мировне мисије међународних организација. По информацијама које смо добили већ постоји листа од 40 кандидата који ће бити упућене све са циљем да добију високу зараду коју плаћамо ми грађани Србије.

Наравно, део тих зарада, ће по старом добром обичају, вероватно да се уплаћује у странку кроз редовне донације. Да би све то омогућили, сам нацрт Закона предвиђа услове и механизме селекције и обуке, већ ће се исти уредити подзаконским актима па на тај начин скривају своје очигледне намере.

Додатни проблем је недостатак критеријума и безбедносне процене земаља у које се упућују што оставља безбедносни ризик. Одлуку о листи саставља Влада Србије по овом нацрту.

Странка слободе и правде ће када отерамо ову неспособну и клептоманску власт онемогућити да се људи шаљу у мировне мисије без детаљне процене њихове безбедности, као и да се у мисије шаљу људи из приучених партијских школа на штету професионализације наше дипломатске службе – изјавио је Борко Стефановић, заменик председника Странке слободе правде.