Прочитај ми чланак

ПРИТИСАК НА МЕДИЈЕ: Вучић тражи од медија да не пишу лоше о имигрантима

0

VUCICI CIPRAS

Београд – Премијер каже да се Србија данас и јуче суочила са великим бројем људи који су дошли преко Македоније у Србију, те да свој посао обављамо савесно и одговорно.

Вучић је апеловао на медије да не извештавају негативно о мигрантима, алудирајући на тучу миграната у парку код аутобуске станице, истакавши да Србија има другачији однос према њима од других и да се он тиме поноси.

„Знам да добре вести не продају новине, него само лоше. Замолио бих новинаре да избегнемо ширење мржње против миграната и покажемо другачији однос Србије према мигрантима, за разлику од других, па да то могу Бриселу да истакнем“, каже премијер.

Како каже, велика пажња је посвећена тој тучи и додаје да сваког дана у Србији иначе буде и 340 туча.

„Имали су једну или две туче миграната у нашој земљи… они су нервозни, пазе своју децу, а ми се сваки дан потучемо… Кад се неко други потуче на нашој територији – то је скандал“, примећује Вучић и додаје да не треба да размишљамо да ли их иселити или тући, већ како им помоћи.

Вучић указује и да Србија успе да попише готово 90 одсто избеглица које прођу кроз нашу територију.

„Нећемо да их стрпамо у контејнер и одвеземо до границе а да им не помогнемо. Ми смо озбиљна држава и поносан сам на чињеницу што поједини страни амбасадори кажу да немамо чега да се стидимо у третманима избеглица“, наглашава премијер.

Како каже, лично је против кампања које говоре о избеглицама као о припадницима Исламске државе, а притом нема доказа о томе.

Додаје и да подржава план у пет тачака министра иностраних послова Аустрије Себастијана Курца о решавању проблема избеглица.

„Све тачке су веома важне и ми ћемо као мала земља на све начине подржати план аустријског министра иностраних послова, који ће аустријска и немачка влада заједнички изнети“, закључује Вучић.

извор: РТС