Прочитај ми чланак

Приштинске власти забраниле Јеремићу улазак на Косово и Метохију

0

Албанске власти у Приштини забраниле су председнику Народне странке (НС) Вуку Јеремићу улазак на Косово и Метохију, саопштила је НС.

Приликом преласка административне линије возило у коме се налазио Јеремић је заустављено и задржано више од два сата од стране приштинских власти, после чега је Јеремићу уручена и писана забрана уласка.

Јеремићу су приштинске власти забраниле даљи пут ка Грачаници, где се данас одржава скупштина Покрајинског одбора Народне странке.

Народна странка је једна од ретких политичких организација у Србији која се одважила да формира стваран и функционалан Покрајински одбор на Косову и Метохији.

Наша политика је јасна: Косово и Метохија је неотуђиви део Србије.

Повратак покрајинске администрације у уставно-правни поредак Србије мора бити дугорочни циљ сваке одговорне власти, колико год то деловало тешко у светлу актуелних околности. Треба имати у виду да су историјске прилике у којима се налазио српски народ бивале и знатно теже, као и да су односи у свету подложни променама.

Неопходно је сачувати народ, светиње и тапије. Остати сабран и не дозволити сукобе, као ни међународну афирмацију такозване косовске независности – остало ће се решити временом.