Прочитај ми чланак

„Прислушкивали су ме преко Ђукановића и Весића“; „Не верујем да Небојша руши СНС“

0

"Зашто су ме прислушкивали? Зато што је неко мислио да ће моћи да прикупи уцењивачки материјал и да ће моћи да каже 'Ајде, чича, сад се ти склони, време је за нас'. То су радили моји сарадници и странци. Открио сам много више него што сам то желео. Осећао сам се очајно и нећу људе да смарам са тим", рекао је председник Србије Александар Вучић о афери "прислушкивање".

– Имам другаре са стадиона, стално са њима разговарам о томе како су играли Звезда и Партизан. Знају да се чујем са њима, па су и њих ставили на мере, а нису нарко дилере. Желели су да виде да ли могу нешто да са Американцима ураде против мене. Прислушкивали су ме преко њих, преко Владе Ђукановића, Весића… Да то радите са шефом државе? То је по дефиницији државни удар.

„Не верујем да Стефановић руши СНС“

Говорећи о „рушењу СНС“, истакао је да не верује да је у томе утицао Небојша Стефановић.

– Искрено не верујем да је Небојша Стефановић учествовао у рушењу СНС. Да ли су неки други учествовали? То сигурно. Па, коме одговарају јаке СНС и Србија? Они најбоље говоре о себи. Они би да њихова партија и новине говоре о томе шта ће бити. Све што напишу то полази од њих. Главни одбори неке странке могу да се баве унутарстраначким односима, али не о раду суда и тужилаштва. На Небојши је да покаже марљивост и борбеност, иза њега није лак период. Истовремено је, рекао бих, веома важно да људи схвате да промене у СНС морају и даље да се дешавају. СНС ће дуго бити кључна полиитчка снага у Србији – рекао је Вучић.

Вучић опет о ћевапима од људског меса

Потом је, још једном у последње две, три недеље, говорио о ћевапима о људског меса.

– Нисам претерао када сам причао о људским ћевапима, нисам правио метафоре на ту тему. Неке стране дипломате су ми рекле да сам претерао. Да, заиста су правили ћевапе од људског меса, монструми. Да, понављам то, имамо доказе за те тврдње – истакао је он, да би ту тему закључио говорећи о професору Владимиру Вулетићу.

– Моје питање је како можете да се играте с тим и кажете: „Ево једем Гоксија“. Ајде што си педофил, а то не можемо да докажемо, јер нећеш на полиграф, кад си сазнао да ће бити питање око младих дечака. Али, да ли сте нормални када на тај начин причате о тој теми.

Говорећи о клану Вељка Беливука, Вучић је навео да ће дуго бити у затвору.

– Дуго ће бити иза решетака. Не зато што ја тако кажем, него за тако нешто постоје докази.