Прочитај ми чланак

Природна неинтелигенција – Ана Брнабић: Србија лидер у вештачкој интелигенцији

0

Ана Брнабић се данас јавно заклела на верност Клаусу Швабу и Великом ресету, најавивши да ће Србија постати лидер у развоју вештачке интелигенције и четврте индустријске револуције.

Брнабић је изјавила је да је фокус развојна информационим технологијама и да је план да земља буде лидер у развоју вештачке интелигенције.

„Што се тиче фокуса за оно што је и мени посебно важно а то је сектор информационих технологија. Кренули смо убрзано да се спремемо за „Експо“. Имамо пет фокуса – аутономна вожња, тј. возила без возача. Издали смо прву дозволу пре месец дана и међу првих пет смо земаља које су то урадиле. Планирамо да до „Експа“ сва возила буду електрична – без возача. Желимо да Србија буде прва у овој области у Европи. Друга ствар је „Биокампус“. Кренућемо са припремним радовима у новембру ове године. Трећи фокус су научно-технолошки паркови, настављамо са изградњом, фокус је на Ниш, Чачак и Крушевац. Четврти фокус, настављамо да улажемо у Крагујевац. Пети фокус развој вештачке интелигенције“, рекла је Брнабићева на почетку заједничког обраћања са председником Србије Александром Вучићем.