Прочитај ми чланак

Припадници Кфора скидају српске заставе?

0

Службе КФОР-а започеле су истрагу поводом информације да је њихова патрола у недељу увече скинула неколико српских застава са ограде у Лепосавићу

Припадници КФОР-а скинули су шест застава Србије са ограде породичне куће Градимира Настића у Ибарској Слатини, у општини Лепосавић. Настић је истакао српска обележја поводом Дана примирја у Првом светском рату, који се обележава 11. новембра.

Службе КФОР-а започеле су истрагу поводом информације да је њихова патрола у недељу увече скинула неколико српских застава са ограде у Лепосавићу, рекли су за „Косово онлајн“ из међународне војне мисије на Косову и Метохији.

КФОР наводи да је истрага покренута како би се установило шта се заправо догодило.

„Регионални командант КФОР Исток, посвећен је провери чињеница и утврђивању одговорности. Обавестићемо вас о истрази када откријемо више детаља“, наведено је у саопштењу.

Градимир Настић јуче је изјавио да је преко сигурносних камера које су постављене на његовој кући видео припаднике КФОР-а, чији су се аутомобили зауставили у његовој улици, а потом уклонили све заставе са његове ограде.

„Ово је напад на моју породицу, на моју приватну имовину. Ово је угрожавање не само моје и породичне безбедности, већ свих нас на северу Космета. Зар они који треба да нас чувају и гарантују безбедност овако поступају?“, рекао је Настић за „Политику“.

Поводом Дана примирја у Првом светском рату, све зграде, куће, балкони, ограде и магистрални путеви који воде из правца Приштине ка административним прелазима Јариње и Брњак, били су окићени српским тробојкама.