ПРИМИТИВИЗАМ СЕЛАКОВИЋА: Амфилохије се бави враџбинама, 2 пута држао опело Вучићу

0

Шта Александар Вучић и његов режим мисле о лидеру историјских литија у Црној Гори, најбоље показује изјава Николе Селаковића, који је себи дозволио да изнесе примитивне оптужбе на рачун митрополита Амфилохија и оптужио га да се бави враџбинама!

Он је казао да изјаву митрополита Амфилохија, који је изразио бојазан да политика председника Србије води издаји Србије и Косова и сматра да председник унутрашњим дијалогом жели да смањи своју одговорност, може да анализира сатима и да је реч о човеку који је живом Вучићу два пута држао опело

Председник Србије Александар Вучић неће водити политику својих претходника додворавања Амфилохију, која је довела до све мањег броја Срба на КиМ, већ ће наставити политику која води повећању броја Срба у јужној српској покрајини, рекао је данас генерални секретар председника Србије Никола Селаковић.

Он је казао да изјаву митрополита Амфилохија, који је изразио бојазан да политика председника Србије води издаји Србије и Косова и сматра да председник унутрашњим дијалогом жели да смањи своју одговорност, може да анализира сатима и да је реч о човеку који је живом Вучићу два пута држао опело.

– Шта друго можете да очекујете. Он није Вучића осудио због нечега што је урадио, он о председнику није говорио “учинио је то и то и то представља издају“. Он се бавио човек враџбинама, он је говорио о неким неизвесним стварима, о нечему што није дух православља – нагласио је Селаковић гостујућу на РТС-у.


Вучић се, како каже, није додворавао ни београдској чаршији, ни онима који су Београд увалили у дугове, па није хтео ни Амфилохију Радовићу.

– Када погледате историјат од Милошевића, Мила Ðукановића и Амфилохијеве политике затезања, а затим попуштање и све мање Срба на КиМ и у Црној Гори. Са друге стране, Вучићевуи политику води повећања броја Срба на КиМ – нагласио је он.

Селаковић је уверен да председник Србије неће наставити политику својих претходника додворавања „Амфилохију, Григорију и њима сличним“.

– Уверен сам да ће наставити политику која помаже Грачаницу и Дечане и Бањску…и која је дала највећи допринос изградњи храма Светог Саве – каже Селаковић.

Он је навео да ће унутрашњи дијалог о КиМ бити настављен и током јануара и да за четири године, колико Вучић води преговоре са Приштином, није било етнички мотивисаног убиства ниједног Србина, те да је то политика успеха.

– За разлику од претходне политике, која је довела до тога да Срба буде све мање и да напуштају КиМ. У последњих 3, 4 година имамо више Срба, то сведочи да је и 10 и 100 година дијалога боље од једног дана сукоба – закључио је Селаковић.

Декларација завршена

Декларације о очувању српског језика и културе је завршена и спремна је за потписивање и усвајање, изјавио је данас генерални секретар председника Србије Никола Селаковић, наводећи да је реч о акту који треба да заштити обележје српског идентитета а то су српски језик и ћирилично писмо.

– Реч је о правно-политичком акту који Србима треба да омогућиц оно што је нормално за сваки народ у Европи и свету, а то је да заштити обележје њиховог идентитета, наш српски језик, наше ћирилично писмо – рекао је Селаковић гостујући на РТС-у.

Он је казао да је обавеза сваке државе да уложе максимум активности на очувању елемената националног идентите Срба и да се тражи само оно што се гарантује и што је омогућено мањинама у Србији.

Декларација ће, каже Селаковић, заправо бити Анекс Споразума о специјалним и паралелним односима, а биће фокусиран само на једно питање, а то је питање очувања обележја српског националног идентитета српског језика и ћириличног писма.

– Важно је да је Декларација завршена. (Председник РС Милорад) Додик рекао да ће највероватније на Сретење бити усвојена и надам се да ће бити тако. Уверен сам да она неће бити мртво слово на папиру – нагласио је Селаковић.

Упитан за поједине критике, он је рекао да „ужива сваки пут у манипулацијама у српским медијима“.

– Навикли смо да неко нешто критикује а да текст нису видели. Хајде да видимо текст па да видимо шта ће се делати – закључио је Селаковић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!