Прочитај ми чланак

ПРИЛИЧИ МУ: Вучић добио дрес Турске са својим именом и презименом

0

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са чувеним турским кошаркашем Хидајетом Туркоглуом, објављено је на Вучићевом профилу на Инстаграму.

– Добродошлица за великог пријатеља Србије – пише у објави, уз фотографије са састанка на којем је Вучић од Туркоглуа добио два дреса турске репрезентације – један са бројем 15 који је Туркоглу носио као играч, а други са бројем пет и Вучићевим именом и презименом.


Туркоглу је тренутно председник Кошаркашког савеза Турске, а борави у Београду поводом утакмице женских селекција Србије и Турске у квалификацијама за Европско првенство 2021. године.

Он је српским љубитељима кошарке остао у лепом сећању из времена када је носио дрес Сакрамента у НБА лиги и од Влада Дивца и Предрага Стојаковића добио надимак „Брат Хидо“.

Недавно, приликом посете турског председника Реџепа Ердогана Србији, приликом свечаног дочека, Вучић је разменио неколико реченица са Туркоглуом, уз осмех констатовајући да је реткост да је неко од њега виши приликом званичних сусрета.

Туркоглу је рођен у Истанбулу, али су његови родитељи из Сјенице, говори српски и навијач је Партизана.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!