Прочитај ми чланак

Пријава нестанка више лица

0

Поштовани, ја Мирослав Паровић од оца Миливоја са сталним пребивалиштем у Новом Саду пријављујем нестанак више лица на више различитих локација широм Србије. Наиме, дана 26. 5. 2023. у периоду од 9 до 11 часова више хиљада људи запослених у јавним предузећима, државној управи, јединицама локалне самоуправе и другим институцијама које су директни или индиректни буџетски корисници, нестало је са својих радних места. Већина њих је уредно дошла на посао, пријавили су се у систем евидентирања присустности на радном месту, да би им се након тога изгубио сваки траг.

Нестанак оволиког броја људи који раде одговорне послове и то усред радног времена може да дестабилише функционисање Републике Србије и да угрози безбедност и животе великог броја људи. Сумањам да је дестабилизација друштва управо и примарни циљ оних који су одговорни за овакву ситуацију која је иначе незамислива у било којој уређеној држави.

Као грађанин Републике Србије молим вас да хитно поступите по овој пријави и да пронађете нестале и вратите их на њихова радна места, а потом им омогућите и да безбедно стигну до својих домова. Такође, потребно је утврдити која је организација могла да стоји иза нестанка толиког броја људи и да сви одговорни у тој и таквој организацији буду приведени како би се утврдили њихови мотиви да почине тешко кривично дело.

Због хитности и важности овог случаја одлучио сам се да ову пријаву поднесем јавно како би реакција надлежних државних органа могла да буде брза и ефикасна. Свим државним органима стојим на располагању како бих им пружио детаљнија сазнања о овим немилим догађајима који су задесили наше друштво и државу.