Прочитај ми чланак

Преминуо државни секретар оболео од короне

0

Државни секретар у министарству животне средине Бранислав Блажић преминуо је од последица коронавируса, порврђено је из министарства за Нова.рс

Блажић је био хоспитализован на Инфективној клиници у Београду.

Foto: printscreen/KTV

Државни секретар је из Кикинде, града који је један од жаришта епидемије коронавируса у Србији.

Раније је за Нова.рс из кабинета министра заштите животне средине Горана Тривана речено је да су сви који су били у контакту с њим су послати у изолацију.

“Блажић се јавио лекарима након што је осетио симптоме и одмах је смештен на Инфективну клинику. Све особе из његовог пословног окружења, из просторија у згради СИВ ИИИ у којима је радио су у изолацији. Нико од њих тренутно нема симптоме, а просторије су дезинфиковане”, речено нам је из кабинета.

Министар заштите животне средине Горан Триван, како нам је речено у кабинету, није био у контакту с њим, јер је кабинет смештен у Палати Србија, а остатак министарства у СИВ-у ИИИ.

У контакту са Блажићем био је и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе који је такође у изолацији.

Блажић јерођен у Кикинди, 1957. године. Завршио је Медицински факултет Универзитета у Београду. Специјалиста је опште хирургије.

У периоду од 1998 до 2000. Блажић је био на челу министарства заштите животне средине у Влади Републике Србије. Председник општине Кикинда био је у периоду од 2004. до 2008. године. Каријеру у јавном животу Кикинде започео је 1986. на као начелник Хитне службе у Кикинди. У више мандата био је биран за посланика на савезном, републичком и покрајинском нивоу.