Прочитај ми чланак

ПРЕЛЕТАЧЕВИЋ СКИНУО МАСКУ: Проговорио о ПРОТЕСТИМА и причама да је ГУБИТНИК

0

Бели Прелетачевић се огласио поводом навода да није освојио највише гласова у свом родном Младеновцу.

Наиме, јуче је у медијима објављено да је „према прелиминарних подацима поверење Младеновчана придобио је Александар Вучић док је Бели освојио 29 одсто.“

Прелетачевић, међутим, тврди да је освојио 37,32 одсто гласова, док је Вучићу припало 49,79 одсто.

Бели је на свом сајту објавио своје виђење целокупне ситуације и одговорио свима на прозивке да је поражен у Младеновцу.

„С једне стране Бели и група грађана, а с друге стране скоро целокупни политички спектар Србије. С једне стране интернет кампања, шарм и идеје свих њених учесника. С друге стране локална обећања, општински буџети, претње и све по списку (списку запослених, списку социјално угрожених, списку асфалтираних, итд.) Пошто нико није имао преко 50%, па да можемо са сигурношћу да кажемо ко је апсолутни победник, остављам вашем суду да процените ко је победник у Младеновцу“, написао је Бели и дао виђење своје будућности када је реч о политичком ангажману.

„Шта даље? Бели неће организовати покрете и огранке по Србији, као што неће ни моћи на слепо да подржи сваког ко му се обрати са неком идејом за акцију. Порука коју шири Бели је сасвим другачија. Нека свако ко има идеју и енергију да је спроведе ради свој посао, нека обавештава грађане о томе преко својих страница, блогова, преко доступних медија. Биће времена да се до следеће године и следећих избора искристалишу они најискренији, најистрајнији, политички и финансијски независни, креативни и пристојни. Сви ми ћемо онда заједно представљати јаку силу на следећим изборима.“

Прелетачевић се осврнуо и на протесте који се ових дана одржавају у неколико градова Србије.

„Исто ово важи и за студентски протест који је управо у току. Први велики, после 20 година. Запитајте се зашто студенти нису протествовали озбиљно већ 20 година? Зато што су се на крају претходних (енергичних, креативних, дивних…) ипак осетили изманипулисано од стране политичких странака. Велика енергија је потрошена без правих циљева и исхода. Зато Бели неће позивати да се излази на протесте, већ ће наставити да анимира ове „заљубљенике у пролеће“ да ипак изађу на следеће изборе. Наравно, Бели неће ни позвати да се не изађе на протесте, мирне, достојанствене и пркосне, зато што је то право сваког човека у овој држави“, пише на сајту Луке Максимовића.

На крају је својим бирачима послао и својеврсну поруку.

„Одржавајте ову енергију јер то је једини начин да се ова лоша деценија приведе крају. Док постоји ова енергија, биће нам много лакше да поднесемо једноумље које нам сервирају скоро сви мејнстрим медији, биће нам лакше док се не изборимо за промене“, пише на порталу који прати активности Прелетачевића.