Прочитај ми чланак

Председништво ДНП: Пуна подршка литијама и Српској православној цркви!

0

Истакнуто је да посебно радује пробуђена саборност у нашем народу, као и одлучност да се истраје у литијама и отпору антиправославном Закону

На сједници Предсједништва ДНП предсједник Партије, Милан Кнежевић, је у уводном излагању упознао чланове Предсједништва с новонасталом политичком ситуацијом, уз снажну поруку да је ДНП увијек била и биће уз Српску православну цркву и њене четири епархије у Црној Гори.

Истакнуто је да посебно радује пробуђена саборност у нашем народу, као и одлучност да се истраје у литијама и отпору антиправославном Закону.

Током сједнице, на којој је већина чланова Предсједништва узела активног учешћа, истакнуто је и да режимски медији срачунато покушавају унијети смутњу о броју учесника на литијама, јер се ради о величанственим историјским дешавањима, каква Црна Гора није запамтила.

На сједници Предсједништва ДНП осуђено је насилничко понашање полиције током претходне вечери у Пљевљима, која је претресала младе, малтретирала их и изводила из кафића уз примитивно тренирање строгоће као у тоталитарним режимима, саопштено је из те партије.

Потенцирано је и да најновија срамна, криминална пресуда Вишег суда предсједнику ДНП-а на четири мјесеца кућног притвора представља посљедњи трзај диктаторског режима и распамећени покушај да се Милан Кнежевић онемогући у свом политичком дјеловању. Предсједништво је оцијенило да данас у Европи и свијету не постоји политичар, који пролази толике незапамћене прогоне и тортуру режима, као што то пролази Милан Кнежевић.