Прочитај ми чланак

Председник Црне Горе први пут бојкотовао седницу Скупштине

0

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић бојкотовао је јучерашњу конститутивну седницу Скупштине Црне Горе, што је први пут од проглашења независности, али и у претходном периоду да председник државе бојкотује конститутивну седницу.

Председник Демократске Црне Горе Алекса Бечић изабран је јуче за председника Скупштине, чиме је постао први опозициони званичник који је преузео нову власт након што су три коалиције “За будућност Црне Горе”, “Мир је наша нација” и Црно на бијело” добиле већинску подршку грађана на парламентарним изборима.

Мило Ђукановић (Фото: nspm)

Од укупно 71 посланика за Бечића је гласало 45 посланика из та три савеза, али и посланици Бошњачке странке и Ник Ђељошај, носилац албанске изборне листе “Генци Ниманбегу-Ник Гјелосхај”.

Посланици Демократске партије социјалиста, Социјалдемократе и Социјалдемократска партија били су уздржани, док је Андрија Поповић (Либерална партија) био против.

Бечић је предложен у паузи седнице, након верификовања мандата посланицима новог сазива.

Верификацију 81 мандата посланика обележило је одсуство Ђукановића, док су били присутни омбудсман Синиша Бјековић, врховни државни тужилац Ивица Станковић, председница Врховног суда Весна Меденица, председавајућа Уставног суда Десанка Лопичић.