Прочитај ми чланак

„Пређи у СНС или радиш на депонији!“ Раднике Чистоће сместили у аутобусе и …

0

Тридесетак радника јавно комуналног предузећа “Чистоће” данас је колективно учлањено у Српску напредну странку у Новом Саду. Према тврдњама Покрета обнове Краљевине Србије, у питању су њихови чланови које је ново руководство уценило губитком посла уколико не пређу у СНС.

„Партијска држава коју је направио Александар Вучић доживела је свој врхунац. Сваког нашег члана који ради у било ком предузећу јавног, али понегде и приватног сектора где имају утицај, звао је ових дана на разговор послодавац и тражио да пређу у СНС или ће добити отказ. У питању је незапамћен масовни мобинг који се врши над члановима ПОКС од стране власти”, наводи из ове странке.

Према њиховим речима, ово је само још један вид “притиска режима” на ПОКС због става “да је споразум ЕУ који је прихватио председник Србије акт велеиздаје због којег ће одговарати пред народом, српским правосуђем када не буде више под његовим утицајем, али и пред историјом“.

Радници Чистоће, која је пре раскола локалне коалиције између СНС и ПОКС припадала монархистима, данас су колективно, градским аутобусом одвежени у просторије СНС. На фотографијама и видеу које је ПОКС проследио медијима види се група људи како улазе у градски аутобус.

Фото: ПОКС

 

“У прилогу видите уцењене раднике ЈКП „Чистоћа“ у Новом Саду који се током радног времена одвозе аутобусом Градског саобраћајног превоза о трошку фирме, до просторија СНС на којој се одржала конференција за новинаре о њиховом преласку у нову странку. Након конференције градски аутобус је чекао раднике на непрописно месту у центру града и вратио их на посао”, кажу у овој странци.

Према њиховим тврдњама, сваки радник Чистоће који је био члан ПОКС, претходних дана је био позиван на разговор са новим вд директором Доналдом Божићем.

“Сваком понаособ је запрећено да ће, уколико не пређе у СНС, укинути сектор у ком раде и прогласити их технолошким вишком. У другим случајевима им је прећено да ће добити анекс уговора којим ће их пребацити на рад на депонији, што су и учинили дванаесторици наших чланова који су одбили њхову срамну уцену, а иста судбина чека и остале који суи м се успротивили”, тврде монархисти.

У СНС не демантују да су им се придружили бројни монархисри, али не под претњом и уценом, већ “из жеље да не раде против државе” и против Александра Вучића

“Са великим задовољством могу да обавестим јавност да преко 100 чланова, активиста, оперативаца ПОКС-а прелазе у Српску напредну странку, са редовно овереном исписницом из те странке и приступницом у Српску напредну странку“, саопштио је данас потпредснедник Извршног одбора Српске напредне странке Дамир Зобеница на прес конференцији на којој су довежени и поменути радници Чистоће.

Он је истакао да је “градоначелнику Новог Сада Милану Ђурићу, њему, и осталим људима СНС-а из Новог Сада драго што чланство, активисти и оперативци ПОКС-а не деле ставове са лидерима своје странке, и што су контактирали СНС и изразили жељу да не учествују у раду против државе”:

“Оно што тренутно ради ова лажна десничарска опозиција је рад против државе Србије“, истакао је Зобеница, уз напомену да “међу новим члановима нема ниједног функционера ПОКС-а, јер СНС није заинтересован за било какав вид сарадње са људима којима су у Новом Саду, али и на покрајинском и републичком нивоу излазили у сусрет”. Зобеница је пожелео добродошлицу новим члановима, од којих многи, како поручују из СНС “нису успели да стану у страначку салу”, те су чекаи испред. Медијима се обратио бивши члан ПОКС-а, а садашњи новопечени члан Српске напредне странке Бранислав Бомештар.

„Приступио сам Српској напредној странци јер сматрам да је коалиција НАДА учинила погрешан корак, сви знамо шта се десило, тако да не желим да учествујем у антидржавној политици, већ потпуну подршку пружам Александру Вучићу и његовој политици, као и већина чланова и симпатизера из коалиције НАДА који су пошли мојим путем“, рекао је Бомештар.

Упркос најавама Зобенице да исти сценарио треба да очекује Градске одборе ПОКС и у другим градовима, из овог покрета тврде да их отимачина чланова не брине.

„Француско – немачки споразум представља индиректно признање лажне државе Републике Косово, што је у супротности са Уставом ове земље и резолуцијом 1244 СБ УН. Колико год чланова успели притисцима и уценама да одвоје од наше странке, много више нам приђе због оваквог принципијелног става који имамо о Косову и Метохији. Монархисте нису успели да сломе ни комунисти после 70 година тираније и злостављања, па неће успети ни Вучић“, изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.