Прочитај ми чланак

Права Србија у Куршумлији: Подршка мештанима у борби против албанских сепаратиста!

0

Делегација Праве Србије на челу са председником Душаном Марковићем посетила је Куршумлију, одакле се упутила на административну линију са Косовом и Метохијом. Ово је од 1999. године до данас прва и једина политичка делегација у Републици Србији која је посетила ову административну линију и разговарала са мештанима који ту живе.

,,Око нас се налазе шуме које шиптарски терористи секу немилосрдно већ неколико година. Вредност посечене шуме је толика да је општина Куршумлија могла да се финансира петнаест година, а ту шуму могли су да искористе и наши мештани који од државе не траже ништа друго сем да им се омогући нормалан живот и безбедност на овим просторима. Шиптарски сепаратисти приликом сеча шума улазе у наш простор у кругу од 5 до 6 километара. Овде у овим шумама 2014. године погинуо је припадник жандармерије Стеван Синђелић од шиптарског метка, а данас наша три припадника полицијске станице у Куршумлији чува линију дугу око 50 километара. Да ли је то нормално? Да ли треба да погине још један Стеван Синђелић да би се неко дозвао памети? Овде треба да дође гарнизон који ће чувати ово мало мештана који су овде остали. Локална политика која се води у Куршумлији је веома лоша и труди се да и ово мало нас исели са ових простора. Запослење је овде готово немогуће и зато позивамо државу да нам помогне како би остали и опстали на овим просторима. Такође, још једном молимо државу Србију да доведе већи број органа безбедности, а, ако држава то не може да учини онда ћемо се ми организовати и послати наше људе који ће чувати наше мештане од шиптарских терориста.“ Рекао је Милош Тодоровић, председник општинског одбора Праве Србије у Куршумлији.

,,Данас смо овде како би пружили подршку мештанима да опстану на овим просторима, као и да пружимо подршку нашој полициј, војски и безбедносним снагама које покушавају да заштите овај простор.

Иза наших леђа налази се наше свето Косово и Метохија. Неко би рекао да смо ми данас на граници са Косовом, али то није тако ми се данас налазимо у Душановим земљама и зато руководство Прве Србије које је данас овде шаље јасну поруку, ако су Јевреји могли да чекају хиљаду година да уђу у Јерусалим, ја се искрено надам да ће наша деца ући у Призрен. Ми нисмо дошли овде да држимо политичке говоре већ смо дошли из Шумадије и Поморавља да људима који овде живе покажемо да нису сами и да неко мисли на њих.

У разговору са мештанима речено ми је да им је много драго што се неко сетио да дође овде да их пита како живе и како опстају под нападима шиптарских терориста. Такође, сам сазнао да смо ми прва политичка делегација која је дошла овде и зато користим ову прилику да јавно позовем чланове Владе, министре, председника Републике и друге политичке партије било из власти или опозиције да се не деле већ да дођу овде и обиђу наше суграђане, да им пруже подршку и да им покажу да нису сами и да неко брине за њих. Користим ову прилику да позовем министара полиције да повећа број припадника министарства унутрашњих послова на овом простору како би људи који овде живе могли мирно да спавају. На самом крају овима који секу шуме поручујем да се ману наших шума и да се држе тренутно онога што им је запад дао и то док не дође време да Душанов Призрен буде тамо где му је место.“ Поручио је Душан Марковић, председник Праве Србије и опозциони одборник у Скупштини града Јагодине.“