Прочитај ми чланак

Познат епилог рата СНС кланова Андреје Вучића и Небојше Стефановића

0

Процес потпуне политичке елиминације Небојше Стефановића се полако приближава крају. Одговор породице Вучић на отказивање послушности у случају Дијане Хркаловић, као и на узимање дела колача у трговини оружјем, био је бруталан.

Једна за другом су почеле да се појављују Стефановићеве афере: диплома непостојећег факултета, докази о умешаности оца у скандал са „Крушиком“, намерно појачавање те афере „случајно“ погрешним Вучићевим одговорима, елиминација Стефановићевог кума Горана Папића преко кога су ишли сви Стефановићеви послови, отварање сезоне лова на Стефановићеве сараднике Милосава Миличковића, Дмитра Ђуровића…

Све ово и још много тога је зачињено оптужбама које су наводно изречене на последњем Главном одбору од стране Андреја Вучића, по којима МУП прислушкује председника државе!

Све је било јасно још пре неколико месеци када је Александар Вучић јавно рекао да га је Стефановић слагао. Од тог тренутка Стефановић је у СНС-у третиран као да, не дај боже, има коронавирус. Потпуно је изолован. Нико му се више није јављао нити му је прилазио на јавним окупљањима. Било је помало и тужно када је на сахрани оца директора ЕПС-а Миленка Грчића, Небојша Стефановић стајао самцијат. Нико од 3.000 присутних није смео да му приђе!

Уништавање Стефановића би трајало краће да он није заиста утемељен у београдској организацији. Упућени у дешавања унутар СНС-а кажу и да је Стефановић имао у овом сазиву Скупштине солидан број посланика лојалних њему. Наиме, Стефановић је многим људима у Београду помогао око запослења или посла за фирму, тако да му је доста сарадника остало верно.

Знајући све то Вучић није кренуо, као што то иначе ради, у моменталну егзекуцију. Чекао је изборе и нове посланике. Но, 45 дана пред изборе не мора више да чека.

Стефановић неће више седети у Влади Србије. За сада му се нуди утешна награда – место председника Скупштине. Разлика између функције министра полиције и потпредседника Владе и председника Скупштине је као између неба и земље.

Сваки дан Стефановић размишља где је погрешио. Превише се поуздао у подршку Америке, погрешно је проценио своју снагу и тајминг. Све време се јавно заклињао Вучићу на верност, али то није прихваћено. Да се одлучио да повуче своје посланике и одборнике у Скупштини града, можда је могао нешто и да добије.

Овако, довео је себе у ситуацију да мора да прихвати сваку понуду. Ако неку уопште и добије.