Прочитај ми чланак

Потврђена јавна осуда Малом, следи поништавање доктората

0

Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду потврдио је у другостепеном поступку решење (сада већ бившег) декана Факултета организационих наука Милије Сукновића, који је министру финансија Синиши Малом изрекао меру јавне осуде због неакадемског понашања приликом израде докторске дисертације.

Како пише Данас, Одбор је одбио као неосновану жалбу коју је Синиша Мали уложио на решење бившег декана, а такође је одбацио жалбу професора Душана Теодоровића и Огњена Радоњића, зато што је поднета од неовлашћеног лица.

Према сазнањима листа, овлашћена лица за подношење жалбе у овом случају су била једино ректор Универзитета у Београду (у том тренутку професорка Иванка Поповић) и Синиша Мали, па је из тог разлога жалба одбачена.

Решење Одбора за професионалну етику је коначно и када и званично стигне на Универзитет биће прослеђено Сенату УБ који доноси одлуку о поништавању дипломе.

За сада се не зна да ли ће се о томе Сенат изјашњавати на наредној, децембарској седници, пошто дневни ред још није утврђен.