Прочитај ми чланак

Потресно: Професор Шеварлић моли Вучића да прими ветеране из Пионирског парка

0

„Помаже Бог свима који данас славе Бадњи дан и сутра Божић у Србији и свим Србима, ван Србије ма где били“, рекао је поздравивши присутне, у Скупштини Србије, независни народни посланик, Миладин Шеварлић, додавши да је ову конференцију за медије сазвао по трећи пут на исту тему да би замолио, још једном, Председника Србије да буде председник свих грађана Србије.

„До сада сам Председника Србије два пута молио – једном на пренарној седници Скупштине Србије, а други пут на конференцији за новинаре, непосредно после те седнице – но, нажалост он није реаговао на моју молбу, те није удостојио ветеране отаџбинских ратова, који данас 95 дан проводе под шаторима у Пионирском парку, између Председништва и Скупштине Србије, да прими на састанак код себе у уред или да их посети код њихових шатора. И овај, трећи пут, молим га да то учини, да саслуша њихове разлоге протеста, јер је не примерено да они који су бранили отаџбину 95 дана сад проводе под шаторима и условима у којима су били и на ратиштима, а не дочекују Бадњи дан и Божић са својим породицама, као што нису ни претходну Нову годину по Грегоријанском календару“, истакао је др Шеварлић.

Он је и додао да не верује да Александар Вучић не зна да су ветерани и борци отаџбинских ратова присутни у Пионирском Парку и да не верује да није упознат са разлозима њиховог протеста, те да и не верује да није имао времена да их прими.

„Јер ако је имао времена да прелети преко Атлантика и сусретне се са зликовцем Клинтоном, који га је потапшао по рамену,; и имао времена да се ко зна колико пута сусретне са зликовцем Блером, кога је именовао за свог саветника; и имао времена да позове на конвенцију своје партије немачког канцелара, за време НАТО бомбардовања Србије и Црне Горе, Шредера, не верујем да нема времена да позове на разговор и саслуша ветеране отаџбинских ратова, као што је то много пута чинио са различитим групама које су протествовале по различитим основама, те да учини барем иницијативу код надлежних органа да би се решили њихови горући проблеми, као што је то учинио по питању енормних кредитних и каметних обавеза за стамбене кредите у швајцарским францима или по неким другим питањима“, приметио је и предложио народни посланик професор Шеварлић.

„Надам се да ће ова моја конференција за новинаре допрети до Председника Републике и да ће пронаћи времена, будући да неће бити данас са Србима у Црној Гори, да ће делић тог времена, који је био резервисао за српски народ у ЦГ, посветити ветеранима у Пионирском парку. Како радили, тако нам Господ Бог помогао“, на крају, поменуте конференције за медије у Скупштини Србије, проф. др Шеварлић је закључио прекрстивши се при том.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!