Потрес у Скупштини Србије – Бошко открио највећу аферу до сада – сви умешани!

0

Криминал може да цвета само ако има заштиту у редовима полиције.

„У свакој држави на свету организовани криминал и корупција могу да функционишу, расту и развијају се само ако имају политичку заштиту и своје људе у редовима Полиције. Тако је и у Србији. Не би био могућ овако велики број мафијашких убистава на београдским улицама, као ни криминалних и коруптивних радњи у врху власти, да криминалци и лопови свих врста немају заштиту Полиције. Мафија је донедавно имала свог представника и на функцији у МУП-у Србије. У питању је Дијана Хркаловић, доскорашњи државни секретар МУП-а, која је мистериозно нестала након што је раскринкана у полицијској станици у Гучи приликом прошлогодишњих локалних избора у општини Лучани. Још увек нисмо добили одговор на питање где се она данас налази и чиме се бави, као и да ли је променила идентитет?”, казао је данас, у понедељак 8. децембра, у Скупштини Србије на конференцији за медије председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић; и затим додао:

FOTO: SRBIN.INFO

„Актуелни министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је политичка личност и његова главна улога је да буде спона са Владом Србије и да обезбеди што већи буџет и што боље услове рада за запослене у свом ресору. Он не води Полицију, он нема ништа са истрагама, он не би смео да се меша у стручну страну овог осетљивог посла за који се није школовао и о коме нема појма. МУП би требало да води Дирекција Полиције која је надлежна за све активности полицијских органа. У томе је и читав проблем. Дирекција Полиције не ради свој посао и у њој седе људи који или нису способни за позиције на којима се налазе и ту су постављени само да би политирачи са власти преко њих остваривали своје интересе, или су корумпирани и представљају директне експоненте и заштитнике криминала. Највећу одговорност, природно, има онај који је на челу Дирекције Полиције, а то је њен директор – Владимир Ребић.

Дакле, г. Ребићу, ако сте мислили да се извучете јер само ћутите и стојите иза министра на конференцијама за медије – то вам неће проћи. Ви сносите највећу одговорност за овакво стање у МУП-у Србије и нећете побећи од те одговорности, заједно са Вашим најближим сарадницима: помоћником директора генералом Слободаном Малешићем, кумом Звонка Веселиновића, Дејаном Ковачевићем, начелником Управе криминалистичке полиције и Дарком Луковићем званим Роковник, начелником Одељења за борбу против корупције.

Шта је епилог дисциплинског поступка и истраге Сектора унутрашње контроле МУП-а против Горана Папића, заменика начелника СБПОК-а, који је 22, октобра у сред бела дана на сред улице испребијао Дејана Пејовића, власника хотела „Јахорина“ у Београду, пред његовом супругом која је вриштала?

Ко је дао препоруку и потписао напредовање Горана Папића, званог Конобар, који је без икакве полицијске школе за мање од четири године постао заменик начелника једне од најважнијих служби унутар Управе криминалистичке полиције?

Зашто кријете диплому средње школе и факултета Горана Папића, односно да ли је за његово запослење и напредовање у служби пресудно то што је – према сведочењу Папићевог оца – кум министра полиције?

Да ли је Слободан Малешић напредовао у генералски чин и дошао на место помоћника директора Полиције због блиских веза, дружења и кумства са Звонком Веселиновићем?

Да ли начелник Одељења за борбу против корупције Дарко Луковић звани Роковник може да наведе један случај високе корупције у врху актуелне власти који је ово одељење МУП-а истраживало?

Да ли је начелник УКП Дејан Ковачевић дозволио измештање ОПА (Одељење за посебне акције) у СБПОК и под контролу Горана Папића и да ли се ово одељење бави протизаконитим праћењем и прислушкивањем лидера опозиције и новинара?

Да ли су се у магацину МУП-а Србије налазили сандуци са оружјем са натписом фирме „ГИМ“ са којом је повезан отац министра полиције – Бранко Стефановић?

О ком оружју се ради? Да ли је у питању замењено и расходовано оружје полицијских службеника или оружје које је одузето од грађана односно које су грађани предали?

Ако је ово оружје на било који начин припадало МУП-у Србије – како је прешло у руке фирме блиске оцу министра полиције?

Да ли постоји одлука Дирекције Полиције, по којој процедури и за коју цену је ово оружје продато фирми „ГИМ“за даљу препродају?

Ако је све ово тачно – да ли је нормално да син и отац, Небојша и Бранко Стефановић, тргују интересима и оружјем у оквиру МУП-а Србије, тако што министар полиције продаје оружје свом оцу и до даље препродаје га чува у магацинима МУП-а?

Да ли је фирма ГИМ у међувремену набављала џипове за потребе МУП-а и да ли је ово нови сукоб интереса који се покушава сакрити као и продаја оружја у поседу МУП-а Србије?

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!