Прочитај ми чланак

Потпредседници Скупштине Орлић и Сандра Божић

0

Седница Скупштине Србије заказана је за сутра и на њој ће бити потврђен избор Ивице Дачића за председника парламента. На дневном реду посланика наћи ће се и избор нових потпредседника Скупштине, а из редова Српске напредне странке то ће бити Владимир Орлић и Сандра Божић, сазнаје Нова.рс.

Динамика избора нове Владе и руководства парламента одвијаће се убрзаним темпом у наредних недељу дана, да би се све завршило у среду – експозеом Ане Брнабић у Народној Скупштини Србије.

Како сазнаје портал Нова.рс седница Скупштине биће одржана већ сутра, а заказана је за 10 часова.

“Тада ће се потврдити избор Дачића за председника парламента, а странке ће предложити и своје кандидате за потпредседнике. Што се тиче СНС одлучено је да то буду Сандра Божић и Владимир Орлић. Остале странке предложиће своје кандидате”, наводи саговорник Нова.рс.

Након избора председника и потпредседника, следећа седница Скупштине Србије требало би да буде одржана у суботу и за тада је планирано да се почне са усвајањем новог Закона о Влади, с обзиром на то да се уводе два нова министарства.

“У недељу је пауза, али тад је седница Председништва СНС на којој ће дефинитивно бити представљени нови министри. У понедељак се наставља заседање Скупштине”, додаје саговорник Нова.рс.

Уторак је планиран за паузу посланика, пред излагање експозеа премијерке Ане Брнабић, који ће како је синоћ рекао председник Србије Александар Вучић бити одржан у среду 28. октобра.