Прочитај ми чланак

ПОТЕМКИНОВА СЕЛА У ПРИБОЈУ Замаскирали кућу цирадом, да не квари Вучићев спот ФОТО

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић објавила је фотографију из Прибоја, где данас долази председник Србије Александар Вучић, а на којој се види да је очито локална власт маскирала фасаду једне куће. Наиме, на руинирану фасаду трошне куће, која се налази 20 метара поред приватног хотела чији је власник позвао Вучића у Прибој, постављена је цирада, да не би немио призор рушио слику "златног доба".

– И Потемкин плаче за Вучићем! Сутра иде у Прибој да „отвори“ већ отворену фабрику која месецима ради и један приватни хотел. Наводно га је власник то јако молио. А ненаводно су онда замаскирали цирадом другу кућу на 20м од хотела, да не поквари Вучићев спот! И полиграф – написала је синоћ Мариника Тепић на Твитеру, објавивши фотографије маскирања.

Ово није први пут да се режим служи маскирањем фасада како би сакрили чињеницу да у Србији све пропада, па и фасаде на кућама. Тако су и у Врању поставили платно на зид зграде старог хотела поред позоришта, које је причвршћено канапом како се не би видело стање зграде.

Као што се у комедији „Диктатор“ Северна Кореја служи пластичним воћем и поврћем не би ли сакрила чињеница да је народ гладан, тако се Вучићево деветогодишње филмско остварење служи цирадама и тапетама не би ли сакрило стварно тање економског тигра Балкана. Једина разлика је у нијансама жанра, „Диктатор“ је комедија, а филм који нам Српска напредна странка сервира све ове године је трагикомедија.