Прочитај ми чланак

Последњи финансијски трзаји Вучића и Заева

0

Телеком Србије је ушао у власништво северномакедонске телекомуникационе компаније. У дилу који покушавају да сакрију, како у Северној Македонији, тако и у Србији, Телеком Србија је од државе откупио 50% удела Телеком Македоније. Других 50% је у власништву Дојче телекома.

Читав посао је ишао преко кинеске консултантске компаније, а обављен је под надзором одлазећег председника Србије Александра Вучића и премијера Северне Македоније Зорана Заева.

Њих двојицу је спојио Зоран Башановић, Вучићев кум и Заевов специјални саветник, који је наводно био оперативно задужен да се читав посао заврши. Башановић се пре неколико година јавно оградио од Вучића али је, како то тврде у пословним круговима у Београду, управо овај посао био повод за помирење.

Велика провизија била је више него довољан разлог да се Вучић и Башановић измире, при чему је још увек актуелни председник Србије на тај начин омогућио уплив Кинезима на тржиште Северне Македоније, чиме је још једном потврдио колики је противник актуелне америчке администрације и глобалне политике САД.

Чим је посао завршен, Владимир Лучић, директор Телекома Србије, који све теже опстаје на тржишту због тога што се преко њега финансирају режимски медији, на чело фирме у Северној Македнији ставио је свог пријатеља Горана Тројановског.