Прочитај ми чланак

Последњи чин издаје напредњака и социјалиста у Штрпцу

0

zvonko_mihajlovic2

Из одлично обавештених извора дошли смо до сазнања да је од стране привременог општинског органа (СНС-СПС) у Штрпцу, чији је мандат одавно истекао, пре пар дана упућен један несвакидашњи допис ка Марку Ђурићу, шефу канцеларије за КиМ.

Допис се односи на намеру председника привременог органа и његових сарадника за интегрисање у општину која функционише у систему “Републике Косово“. У поменутом допису, који је иначе прихваћен од стране Марка Ђурића, тражи се место заменика градоначелника, као и места директора одељења која постоје у оквиру те општине.

За узврат уступају се два места у привременом органу у коме већ постоји контрола над два од пет чланова поменутог органа од стране руководства шиптарске општине. Иначе је пуна контрола над овом двојицом успостављена још у време предизборне кампање када је ова двојка радила отворено за супротну страну. О овоме постоје бројни докази и сведоци.

Оваквим својим поступком Вучићеви и Дачићеви полтрони желе да себи обезбеде принадлежности и из Мустафиног буџета не марећи за последице. А последице могу бити катастрофалне пре свега за сам опстанак институције локалне самоуправе у систему Републике Србије, статуса запослених али и самог опстанка Срба на КиМ.

Такође, овим поступком на најперфиднији начин преварени су сви бирачи у општини Штрпце који су веровали да је глас за тзв. Српску листу, глас за Србију и њене институције. Није се дуго чекало да могу сви они да се увере да је свако учешће на Косовским изборима уствари било учешће на стварању “Велике Албаније“ и да се ови људи сада који подносе такву врсту захтева могу похвалити да су доследни наследници политике Фадиља Хоџе.

Звонко Михајловић

(Србин.инфо)