Прочитај ми чланак

Последњи Бркићев текст пре хапшења: Њујорк Тајмс је Вучићев политички in memoriam

0

Прочитајте текст уредника Магазина Таблоид Милована Бркића, после којег га је режим Александра Вучића противправно ухапсио и доделио му до 30 дана притвора.

Роберт Ф. Ворт, публициста и бивши шеф Тајмсовог бироа у Бејруту, потрошио је доста времена и истраживачког ангажовања, како би за своју некадашњу кућу Њујорк Тајмс, написао велику причу о Александру Вучићу и криминалном миљеу насталом у окриљу његове апсолутистичке владавине. Ворт почиње своје истраживање освртом на „језиво суђење у Србији које је покренуло питања о везама највишег руководства земље и њених насилних нарко-банди“. 

Након објаве сторије о српском диктатору у електронском издању, десили су се догађаји који се уклапају у слику Вучићевог сатирања Србије, коју описује новинар Форт.

Сива зона између државе и мафијаша у Србији је стварна. Такође је окружена унутрашњим зидовима гласина и параноје које отежавају посао новинара.

Међутим, Вучић има демагогски дар за удисање новог живота у понижавајуће стереотипе. Он је бриљантно искористио мафијашки проблем Србије, стварајући средину у којој замагљена линија између организованог криминала и државе игра у његову корист. Није случајно што су и Вучић и Вељко Беливук, звани Веља Невоља добили свој старт у фудбалским навијачким групама и што их повезују заједнички послови, пријатељство његовог сина Данила са Вељом, као многе акције, убиства…

Истраживање објављено у New York Times представља, по мом мишљењу, ин мемориам српском диктатору и његовим злочинима, које је починио под заштитом моћника из Вашингтона, Лондона, Брисела …

Вучић је при самом крају. Изолован је, једино оружје које користи је лаж, претња, уцене, пропаганда и спремност да све распрода, изда…

Уплашен је за живот, јер су иза њега остали мрачни шпекулативни послови и везе са моћницима попут Емануеала Макрона, Ангеле Меркел, Герхарда Шредера, Реџепа Тајипа Ердогана… Он се хвалио братским односима са Си Ђинпингом, Владимиром Путином, краљевима, принчевима…

Вучић је постао црна кутија америчке администрације и елите из Дубоке државе. Обавештајна заједница САД-а Еуропол и друге криминалистичке полиције имају досије о његовим злочинима, убиствима, мега пљачкама.

Диктатори и злочинци попут Вучића, имали су јако упориште у армијским службама, обавештајној заједници, полицији. Он је омражен до те мере, да постаје свестан да по њега долазе.

Покушао је, безуспешно, да оснује гарду од пет хиљада војних специјалаца, али су се пријавили само наркомани, скитнице и полусвет.

Очигледно је да шизофреник зна да је војска под контролом других, а не министра Вучевића, који му је, као и Братислав Гашић, сигурно, одан. Али то није довољно.

Колико је полиција ревносна и способна, показује и акција хватања убице Уроша Блажића. Њега је тражило преко 600 полицајаца из САЈ-а, жандармерије, Интервентне бригаде.. по кућама, селима и шумама око Младеновца. Велика пропаганда лажи сакрила је да се Урош сам предао, тако што је његов деда, позвао патролу полиције из Крагујевца и унук је ушао у марицу сам. А 600 полицајаца града Младеновца јуре Џорџа, што би рекао Зоран Радмиловић.

Исто се догодило и са берберином из Малче, села код Ниша, којег је седам дана јурила још већа група полицајаца, са псима, хеликоптерима, а он се сам предао. Осуђен је на доживотни затвор, због отмице малолетне Ромкиње, а потом је умро у затвору! Био је члан СНС-а. Угледни члан, активиста.

Сво зло се врти око његове партије и картела.

Крајем месеца Вучић мора да напусти челну функцију партије, а потом и место председника државе. Он се куробеца, уверен да га “његови неће дати“.

Уз њега је само мала група сподоба из Владе Србије, који не смеју да напусте функције, јер се плаше смрти, да их преостали остаци његове мафије не смакну.

Обавештајни одбор америчког конгреса добио је извештаје о злочинима које српски диктатор и балкански нарко каретли чине грађанима, а све зарад интереса берзанског шпекуланта Сороша, чији син Александар је Вучићев љубавник.

Нека му Бог душу прости.