Прочитај ми чланак

После Зеленовића, Вацић има поруку и за Маринику Тепић; СЗС каже – Вучићев лутак

0

Председник Српске деснице Миша Вацић синоћ је у Панчеву упутио нове поретеће поруке, овога пута потпредседници Странке слободе и правде Мариники Тепић. И док Вацић за Н1 каже да никоме није претио па ни градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу, у Савез за Србију чекају реакцију тужилаштва и поручују да Миша Вацић изговара све што лидер СНС-а и председник Александар Вучић мисли, а не сме да каже.

Турнеја Српске деснице по Србији није праћена само ватрометом већ и запаљивом реториком која је позната из 90-их година. Најновије поруке Вацића стижу из Панчева посланици Мариники Тепић.

„Ево прилике да се и ја ње сетим и да јој узгред поручим: Мариника схвати нећемо стати! Српска десница ће да прави одборе и да ослобађа Србију“, поручио је Вацић.

Потпуно је јасно да се ради о претећој паролии претећем покличу, каже за Н1 Мариника Тепић.

„И то нисам ја дефинисала тако већ тужилаштво и полиција, полицијска станица Стари град која је по службеној дужности још пре две године отворила истрагу која је и даље отворена“, подсећа народна посланица.

Упитан шта конкретно значи кад каже „Мариника схвати нећемо стати“, лидер Српске деснице за Н1 каже: „Па да нећемо стати са подизањем одбора.“

Али зашто баш Мариники Тепић?

„Зато што је жена оптерећена са мном. После Вучића, у Скупштини се највише бави мојим именом“, каже Вацић.

Мариника Тепић, с друге стране, подсећа да Вацићева порука има опаснију конотацију.

„Ти графити су били директа последица не само претњи које сам добијала од Вацићеве групације, од његовог британског сарадника Џима Доусона, већ су се они на исти начин, и Доусонова организација, понашали према британској парламентарки Џо Кокс која је убијена у сред бела дана у Великој Британији. Избодена је ножем“, истиће Тепић.

Вацић ипак и даље тврди да нико никоме не прети.

„Нико није претио. Ја сам само изнео чињенице да нећемо стати, да ћемо Зеленовића победити и протерати из институција“, правда се он.

Мариника Тепић сматра да Вацић није „усамљен“ у свом деловању.

„Оно што би Александар Вучић желео да каже, а не сме да каже, то изговара његов лутак тај Миша Вацић“, тврди она.

И док посланица Тепић чека реакцију тужилаштва, Савез за Србију чека хапшење Мише Вацића због претње које је упутио градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу.

Вацић и за свој говор у Шапцу има оправдање и поручује: „Мораш да послушаш мој говор пажљиво (…) Нисам рекао да их гурнемо, него рекао сам: ‘Срби су победили Аустроугаре, тако што су се сконцетрисали у Шапцу, и на Церу их гурнули на Дрину,подавили их’. Јеси ти учила историју?“

А, Вацић је у Шапцу од речи до речи рекао: „Да их гурнемо низ Цер, у српску Дрину, и подавимо. Е тако ћемо и са Зеленовићем и његовим криминалцима!“

На питање кога ће Српска десница да подави, Вацић кратко одговара: „На изборима!!!“

За Вацића је Н1 „коректна“, али и „издајничка“ телевизија

Лидер Српске деснице не прети само политичким противницима, већ етикетира и медије. Н1 је за Вацића издајничка телевизија, али не баш увек.

Н1: Због чега сте узвикивали да је Н1 издајничка телевизија?

Вацић: Уживам да вас гледам. За мене сте ви издајничка телевизија. Цела ваша уређивачка политика је уперена против мог народа и моје земље.

Н1: На који начин?

Вацић: На начин на који извештавате, на начин на који извештавате о мени.

Н1: Зар нисте написали да је то коректно?

Вацић: Не, па коректна је она последња изјава коју си узела од мене, а није све остало што радите.

Глигоријевић: Српска десница лепо сарађује са СНС-ом
јована глигоријевићИзвор: Н1
И док Миша Вацић један дан тврди да је Н1 коректна, а у својим говорима да је издајничка, новинарка недељника „Време“ Јована Глигоријевић оцењује да је то само још један вид застрашивања.

„Када Миша Вацић почне да прозива медије као издајничке, то такође има функцију покушаја застрашивања свакога ко је критички настројен према – опет кажем – овој власти, јер ја сам убеђена да Српска десница није опозициона странка већ је повезана и лепо сарађује са Српском напредном странком. Ја ћу упозорити све да ми ово личи на почетак 90-их, када смо сви мислили да је Војислав Шешељ један кловн, а онда су се догодили Хртковци“, подсећа Глигоријевић.

Новинарка Биљана Лукић такође сматра да режим користи Вацића, али пре свега за скретање са важнијих тема.

„Ми треба да се бавимо метом а не зеленишом око мете, а мета је да је држава послала Вацића да нас потпуно слуди да не бисмо говорили да је Александар Обрадовић још увек у затвору зато што говори о криминалним радњама оца министра полиције“, истиче Лукић.

Српска десница отворила је одбор у Сврљигу, а Мишу Вацића дочекао је и Милија Милетић посланик са листе Српске напредне странке из тог места.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!