Прочитај ми чланак

ПОСЛЕ СТЕФАНОВИЋА И ЗОРАНЕ Вучић напао и Брнабићку

0

Преко медија које контролише власт, Александар Вучић је недавно напао или покушао да (пре)васпита министре Небојшу Стефановића и Зорану Михајливич, а сада је, преко "Блица", на ред дошла и Ана Брнабић, премијерка Србије.

Чини се да се брод напредњака љуља све више. На сајту „Блиц“ објављен је текст са насловом „ДАШАК УЧМАЛОСТИ Како је Ана Брнабић од освежења у српској политици постала још један ултрапартијски кадар, који СЕБЕ ПОРЕДИ СА ШЕШЕЉЕМ“, који говори о томе како је Брнабић после две и по године премијерског мандата постала друга особа.

Фото: Н.С.

У тексту се наводи да је Ана Брнабић била преседан за Србију, прва премијерка у новијој историји Србије, нестраначка личност, притом и декларисана геј особа, која је изазвала потрес у конзервативним круговима. Даље пише да је образована у иностранству, технократски оријентисана, те да је Ана Брнабић деловала као да је страначка политика не занима и да је оријентисана на резултате – инвестиције, смањење запослености, увођење Четврте индустријске револуције, као и да брзо је задобила поверење ИТ сектора и стартап заједнице.

Иако хваљена на самом почетку политичке каријере, Брнабић је сада за медије под контролом власти постала „једна од главних узданица за сукобе са политичким противницима“, а додаје и да у ТВ емисијама звучи као партијски војник без властитог мишљења, као и да је недавно себе упоредила са најтоксичнијим ликом српске политичке сцене – Војиславом Шешељем, признајући да је „и сама изненађена што се све чешће слаже с њим“.

Како се мењала Ана Брнабић?

У поменутом тексту наводи се да је Брнабић пре политике радила у невладином сектору, као експерт, менаџерка за маркетинг, која је између осталог студирала пословну администрацију и да је све то 2016. године и квалификовало за место министра за државну управу и локалну самоуправу.

„У међувремену се слабо снашла у политичким водама, па је миц по миц преузела улогу партијског јуришника. У свакој прилици критикује опозицију која је, по њеном суду, крива и за (не)слободу медија, али и за ситуацију на Косову“, стоји у поменутом тексту и додаје да је у јавности исмевају због немуштих јавних наступа који често завршавају као клипови на друштвеним мрежама.

Ништа боље не стоји ни са интервјуима који су извор “бисера” и политичких гафова, наводи „Блиц“.

У тексту подсећају на „велико понижење око интервјуа агенцији „Блумберг“, у ком је рекла да ће се Србија, уколико буде приморана да бира између чланства у Европској унији и ближих веза са Русијом, одлучити за ово прво“, али и на то када је поједине приштинске лидере назвала „људима из шуме“, алудирајући на политичаре који су били припадници ОВК.

На крају, „Блиц“ премијерки поручује да уместо да се после свега узда у чувену српску изреку “ћутање је злато”, Брнабић демонстрира да има вишак слободног времена које углавном проводи на Твитеру, у политичким препиркама са неистомишљеницима и питају: „Има ли, можда, паметнијег посла за премијерку Србије?“

У ствари, право питање је – кога Вучић следећег пушта низ воду?