Прочитај ми чланак

После сачекуше за Харченка, Дачић поново напао Русију! Ево шта се спрема

0

Почело је кување жабе, односно припрема (проруске) јавности у Србији за увођење санкција Русији, али што је још опасније, припрема за потпуно одвајање Србије од руског утицаја.

После Александра Вучића који наглас спинује како су Руси нама увели санкције, продавали оружје Хрватима и сличне бљувотине, у прогон братског народа се укључио и „руски човек“ Ивица Дачић и његова удбашко-титоистичко-антисрпска Социјалистичка партија Србије.

Дачић, лажни русофил, односно русофил само када га тако часте НАТО медији у Србији, направио је „сачекушу“ руском амбасадору у Београду Александру Боцан-Харченку, који је морао да напустио конгрес СПС због видео поруке опозиционог грчког политичара Алексиса Ципраса.

 

Унапред снимљена порука, преведена је и емитована уз присуство Вучића и Дачића, који су знали да је сорошевац Ципрас осуо паљбу лажи по Русији. Не смета им што је у њиховом присуству понижен амбасадор земље која једина може да сачува Косово и Метохију у саставу Србије.

Без блама, „Гљивица Пачић“ се правдао да је пустио Циципасов говор јер – “не желимо никога да цензуришемо“.

“Ми не желимо да цензуришемо оне који долазе или разговарају са нама, то није наш политички став“, рекао је Дачић за ТВ Пинк и додао да у Србију долазе разни страни званичници и да Србија не може да се бави тиме шта ће они да кажу.

„Све наше странке имају партнере у Европи, а проблем је у томе што је данас у Европи наратив о Русији такав, као што је говорио господин Ципрас, да је реч о противправној инвазији и тако даље. Ту је руски амбасадор одреаговао и изашао, то му се није допало“, рекао је Дачић.

“Шта ја да радим, да кажем да нећу више ни са ким из Европе да разговарам, да се Русија не би наљутила? То није реално, то није у нашем интересу“, додао је министар.

Шта се ваља иза брега? Пре свега намера издајничког режима на челу са Вучићем и Дачићем да измоле Америку и потпишу споразум са Приштином по коме не би признали тзв. Косово, по којем би се накнадно одлучивало о столици шиптарских терориста у УН (Руси то и онако сада не би дозволили), а да заузврат Србија глобалној дубокој држави препусти електроенергетски систем Србије и на тај начин потпуно одвоји Србију од руског утицаја.

Такође, по том договору, Београд би пристао да се Приштина учлани у све остале међународне организације – ОЕБС, Унеско, Интерпол, па чак и у НАТО пакт, а очекује се да би Вучићев и Дачићев потпис био довољан да и преостале државе ЕУ донесу одлуку о признању тзв. Косова.

У наредном периоду можемо очекивати све бруталније ударе на Русију из Београда, а од народа зависи да ли ће ово и да дозволи.