Прочитај ми чланак

После „Намбије“, нови бисер Шапића – зна ли уопште шта прича?

0

Александар Шапић, кандидат владајуће партије за градоначелника Београда, настава да бриљира у својим све учесталијим гостовањима на националним фреквенцијама. Овог пута Шапић је одлучио да цитира Винстона Черчила, али није сигурно где је овај цитат чуо, као и да ли је сигуран да је баш то Черчил рекао.

„Што би рекао Винстон Черчил, уколико желите да останете исти, морате стално да се мењате“, изјавио је Шапић гостујући у једној емисији на ТВ Прва.

Покушали смо да пронађемо ове речи Винстона Черчила, али нисмо имали толико среће.

„Напредовати значи мењати се, бити савршен значи често се мењати“, гласи оригинални цитат великог Черчила („To improve is to change; to be perfect is to change often“).

Ако бисмо анализирали, може се направити спона с цитатом и Шапићевим политичким понашањем – од тога да је променио странку, преко тога да је оно што је некад говорио да неће никад управо урадио, до тога да се користи свим алатима карактеристичним за Српску напредну странку.

Само у последњих неколико дана Шапић је покушао да аматерски монтира и исече видео снимак како би прозвао своје политичке противнике.

А онда је тврдио да “само људска гњида може да пређе преко СНС увреда”, па је учинио управо то.

Подсетимо, још 2013. године Шапић је имао незаборавни испад, када је спомињао „афричку државу Намбију“, која не постоји. Вероватно је мислио на Намибију.

На крају, ипак је и сам докторат Александра Шапића испраћен бројним контроверзама и обавијен велом сумњи, те је упитно колико је он заиста оригиналан, баш као и цитати којима се Шапић служи.