Прочитај ми чланак

ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У АЛБАНИЈИ: Све делегације биле згрожене понашањем Приштине!

0

Шеф српске делегације при ЦЕФТА Иван Марковић изјавио је данас да су све делегације земаља које су присуствовале састанку ЦЕФТА у Валони, на коме је приштинска делегација напала српску, биле згрожене таквим понашањем.

Он је то рекао телевизији Пинк, поводом инцидента коју је направила делегација Приштине, када су флашом гађали Марковића зато што је рекао да је Косово и Метохија саставни део Србије.

Како је рекао, домаћин састанка Албанија, покушала је да релативиизује инцидент, будући да је то велики пропуст са њихове стране и због политичке подршке привременим институцијама у Прштини, али да остале делегације нису прихватиле тај покушај.

„Сви су били згрожени, био је присутан страх, пошто је већна делегација имала и жене у свом саставу и многе колегинице су и плакале. Нико није прхватио образложење домаћина, сви су подржали нас и изразили велико чуђење и згражавање над таквим поншаањем за које мозе да се каже да је нецивилиовано“, рекао је Марковић.

Он је додао да само пуком срећом флаша није погодила делегацију Молдавије и колегиницу из делегације Србије, као и да је српска амбасада у Тирани веома брзо органзовала повратак делегације у Србију.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!