Прочитај ми чланак

Посланик СПС који је гледао порно у Скупштини дао оставку, отишла и потпредседница

0

Посланица Социјалистичке партије Србије (СПС) и досадашња потпредседница Скупштине Снежана Пауновић неће више бити потпредседница Скупштине, сазнаје Нова из извора СПС-а.

Посланик социјалиста Звонко Стевић поднео је оставку на место посланика након што се на друштвеним мрежама појавио снимак на ком се види како гледа порно филм за време седнице о Косову.

Подсетимо, београдски медији јуче су пренели да је председник Српске напредне странке Александар Вучић на састанку врха странке, поручио да је спреман да иде на изборе као кандидат за премијера, али да „неће попустити под уценама – ни Запада, ни СПС-а, ни лажних десничара“.

„Западни агент Рада Трајковић каже да тражим аболицију за своју породицу, а не спас за српски народ на Косову. Лаже, као и сви они у Скупштини који су говорили све оне бесмислице. Брани ме таман као и моји коалициони партнери. Зато народе само да имате у виду да је моја породица овде, остаће у Србији, као и ја“, рекао је Вучић у обраћању одговарајући на изјаву Раде Трајковић

.Председник Извшног одбора Српске напредне странке (СНС) Дарко Глишић изјавио је данас да не искључује да ће врло брзо бити одржани избори и поручио Социјалистичкој партији Србије (СПС) да СНС није „овца коју више могу да шисају“ и понашају се као до сада.

„Мене лично да питате најбоље је да (избори) буду сутра, или за викенд, али мудрији људи у странци, на челу са Вучићем, нас мало емотивније ће да примире, па ћемо сви заједно да донесемо одлуку која ће бити најбоља за Србију“, рекао је Глишић у понедељак.

Како су пренеле „Вечерње новости“, Вучић је оценио да је СНС на седници Скупштине о Косову, био усамљен у одбрани државних интереса.

„Веома сам разочаран понашањем социјалиста, који су били негде између, желећи да се додворе свима“, пренеле су „Новости“ Вучићеве речи.

Након овога, сви најављени састанци министра спољних послова и председника Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића за данас су отказани.

Министар просвете и функционер Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић рекао је раније да не види утемељење у критикама да СПС флертује са опозицијом, које су на рачун његове партије изнели лидер Српске напредне странке Александар Вучић и председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић, и оценио да је СПС увек водила државотворну политику.