Прочитај ми чланак

Посланик СНС-а признао да је помагао криминалцима (ВИДЕО)

0

"Многе криминалце сам ја возио својим колима. Што, да их неко не види, да их не примети, да их не ухвати мурија, како то они кажу..."

Ово није изјава сведока сарадника у судском процесу, већ је ово у Јутарњем програму телевизије Хепи рекао посланик Српске напредне странке Светозар Вујачић.

Да ствар буде још гора, Вујачић је до пре неколико месеци био саветник бившег министра полиције и актуелног шефа БИА Александра Вулина.На овај начин Вујачић је признао да је помагао криминалцима да се скривају. Након оваквог јавног признања мора да реагује тужилаштво и утврди које криминалце је и зашто Вујачић возио у својим колима и помагао им да побегну од полиције.

Од доласка Српске напредне странке на власт Вујачић је постао дежурни аналитичар на телевизијама Пинк и Хепи. У једном од својих гостовања он је за Ђорђа Прелића који је осуђен за учешће у убиству француског држављанина, навијача Тулуза Бриса Татона и Кимија Радосављевића осуђеног због претњи новинарки Инсајдера Бранкици Станковић рекао да „изврсно познаје те дечаке и њихове родитеље“ и додао „тврдим да они нису никакви криминалци већ примерени младићи“.

Да подсетимо, Прелић је завршио у затвору тек након вишегодишњег бекства и скривања. Побегао је одмах након извршеног дела 2009. године, а ухапшен је у Барселони 2013. године и изручен Србији. Пре убиства имао је више од 20 кривичних пријава, а казна од 35 година затвора му је смањена прво на 15 па на 10 година, да би под у најмању руку чудним околностима био пуштен након шест.

И Радосављевић је неколико месеци био у бекству, ухапшен је у Македонији и испоручен Србији, а осим што је одлежао 16 месеци због претњи и насилничког понашања, осуђен је заједно са Бојаном Хрватином, сведоком сарадником у процесу против клана Беливук, за нападе на полицајце током нереда у којима је запаљена Бајракли џамија. Да ли су баш ова два, како их посланик Вујачић назива „примерена младића, међу онима којима је помогао у скривању од полиције само је прво питање на које мора одговор да да, не само Вујачић, већ и Александар Вулин коме је био саветник у полицији, али и Александар Вучић са чије листе је овај контроверзни адвокат постао народни посланик.

Светозар Вујачић је у октобру 2008. године био учесник оснивачке скупштине, а данас је члан Главног одбора СНС-а.